2020. augusztus 9. // Emőd névnap

Futással rótta le tiszteletét a honvédség a járványhelyzet hősei előtt

2020. május 23. 4:00
A Magyar Honvédség a futással az egészségügyben, a társfegyveres szervezeteknél és oktatásban dolgozók előtt tisztelgett. Veszprémben 4 órán keresztül futottak.

„Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért!” elnevezésű demonstrációs futást szervezett május 20-án a honvédség. A program keretében különböző távot tettek meg Magyarország azon településein, ahol bajtársaik katonai szolgálatot teljesítenek.

A futással szerették volna leróni tiszteletünket az egészségügyben, társfegyveres szervezeteknél, és oktatásban dolgozók előtt, hogy ebben az időszakban is számíthatott és számíthat rájuk az ország – írták a hivatalos közleményben.

A veszprémi katonák a Jutasi úti laktanyáról indultakA veszprémi katonák a Jutasi úti laktanyáról indultak

Futásuk célja volt még, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, és megmutassák, hogy a katonák a koronavírus miatt megnövekedett feladataik mellett is elhivatottak nem csupán a haza védelme érdekében, hanem fizikai felkészültségük és állóképességünk megtartásában.

Veszprémben 4 órás reprezentatív futás keretében, egymást váltva, előre meghatározott 9 km-es útvonalon futottak. A kiválasztott katonák mellett a Magyar Honvédség állománya saját szolgálati, vagy lakóhelyén, tetszés szerinti távolságon is teljesíthette a futást. A futók telefonos applikáción keresztül rögzítették a megtett távot és útvonalat, az összesített eredményeket a honvédség a közösségi média felületein jeleníti meg -írták.

Ge. Á.

További cikkek

Megyénkben is átlépte a 100-at a megbetegedések száma
Megyénkben is átlépte a 100-at a megbetegedések száma
Vasárnapra újabb 43 embernél mutatták ki a koronavírus megbetegedést Magyarországon, Veszprém megyében pedig 11 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a vírus kirobbanása óta 108 ilyen esetről tudunk. Jó hír, hogy nincs újabb elhunyt.
30 évig voltak a vendégeink az atomtöltetek Veszprém mellett
30 évig voltak a vendégeink az atomtöltetek Veszprém mellett
A helyiek csak Kis-Moszkvának nevezték, valójában a ma is ismert legpusztítóbb erejű fegyvereket tárolták Veszprém tőszomszédságában az erdő mélyén a szocialista rendszerben. Így voltunk stratégiailag fontos pont és célpont egyszerre.
Pollenhelyzet - Kezdődik a parlagfűszezon
Pollenhelyzet - Kezdődik a parlagfűszezon
Kezdődik a parlagfűszezon - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombaton a Facebook-oldalán.
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket, a rendezvényen a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos támogatási csomagot jelentett be Nagy István agrárminiszter.
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
Ariel, Ficánka, Sebastian – bizonyára ismerősen csengnek a nevek. Esetünkben azonban nem a Kis Hableányról, hanem egy igaz történetről lesz szó. A veszprémi születésű Eszes Fanni ugyanis az első magyar sellőlány, aki nem mellesleg már világversenyen is képviselte hazánkat.
2020. augusztus 9. // Emőd névnap