2020. június 4. // Bulcsú névnap

Zöldebb kulturális főváros

tegnap 19:00
2023 Veszprém-Balaton
A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa a Bakony-Balaton régióban működő környezettudatos vállalkozókat keres, akikkel közösen zöldebbé tehetik az EKF programokat.

Az EKF programokat átfogja a fenntarthatósági és környezetvédelmi projekt, melyet Pintér Margaréta felelős projektvezető mutatott be. A projekt egy olyan fenntartható rendezvényszervezési módszertant és szervezeti üzemeltetést fog biztosítani, ami pozitív és hosszútávú környezeti és társadalmi hatást fog gyakorolni. Ezzel az EKF nyíltan tudja vállalni és képviselni a kulturális eseményeken a környezetvédelmet is. Ezekhez egy szempontrendszert dolgoznak ki, amiben konkrét környezeti vállalások mentén fejleszthetik a programjaikat, ezeket a feltételeket egy kézikönyv formájában fogják kiadni majd, a partnerek számára. A környezetbarát stratégiához egy monitoring rendszert is fognak alkalmazni, hogy folyamatosan fejleszthessék a projektet.

Kiemelten fontos, hogy minél több helyi termelőt, vállalkozót vonjanak be a projektbe.

Igazából, túljutottunk azon a ponton, hogy csak félig-meddig foglalkozzunk ezzel a témával. Ideje, hogy ne csak látszólagosan legyen valami környezetkímélő vagy zöld, hanem hogy tényleg komolyan átgondolt és tudatos döntéseket hozzunk bármiben, ami a környezetre hatást gyakorol

– nyilatkozta Pintér Margaréta.

Ennek a gondolatnak a mentén jött létre a Fenntartható Adatbázis projekt. Ez az adatbázis abban segít, hogy az EKF rendezvényeket helyi, fenntartható és környezetbarát termékekkel tudják ellátni. Ez a platform bárki számára elérhető lesz, így már régiók számára is hasznos lehet, megkönnyítve az információ áramlását.

Ennek a rendszernek a kialakításában kérnek segítséget, elsősorban olyan vállalkozásoknak az elérhetőségét várják, akik fenntartható szolgáltatásokat nyújtanak, zöld rendezvénykellékeket gyártanak vagy környezetbarát anyagokat állítanak elő.

Jelentkezni az EKF Facebook oldalán lehet, vagy emailben az ekfabc@veszprembalaton2023.hu címen. A jelentkezéshez kell a vállalkozás neve, elérhetőség, a székhely címe és hogy mivel foglalkoznak valamint, hogy tevékenységük hogyan kapcsolódik az ökológiai fenntarthatósághoz.

vehir.hu

További cikkek

CNC gép programozó és kezelői tanfolyam indul a Pannon Egyetemen
CNC gép programozó és kezelői tanfolyam indul a Pannon Egyetemen
A Pannon Egyetem Gépészmérnöki Intézete „CNC gépek programozása és kezelése” témakörben tanfolyamot szervez Veszprémben. Az intenzív, heti 4+6 órás tanfolyamot a jelentkezők akár már augusztus végére sikeresen teljesíthetik.
A húsvét utáni fagyok ellenére van ok a bizakodásra dinnyefronton
A húsvét utáni fagyok ellenére van ok a bizakodásra dinnyefronton
A húsvét utáni fagyok megtizedelték a görögdinnye ültetvényeket, de a gazdák újraültettek, és így már van ok a bizakodásra a dinnyetermést illetően - mondta Göcző Mátyás, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének társelnöke a közrádióban.
Idén különösen fontos, hogy csak fokozatosan kezdjenek napozni az emberek
Idén különösen fontos, hogy csak fokozatosan kezdjenek napozni az emberek
A Semmelweis Egyetem honlapján megjelent cikkben azt írták, a koronavírus-járvány miatt idén nagyon sokan hosszú hetekig alig mentek szabad levegőre, kevesebb napfény érte a bőrüket, így nincsenek felkészülve a napozásra, hamarabb leéghetnek, ami növeli a bőrdaganatok kialakulásának kockázatát.
A Pajtás tragédiájára emlékeztek
A Pajtás tragédiájára emlékeztek
A SzeretFilm stúdió rendezésében veszprémi színészek és művészek egy performanszt adtak elő május 30-án, Balatonfüreden, a hajóállomáson és a Tagore sétányon. Az előadással a Pajtás sétahajó tragédiájára kívántak emlékezni, ugyanakkor beszélgettek, beszéltek a stúdió új filmtervéről, a MÁJUS 30. munkacímű játékfilmről.
Pipacsmezők madártávlatból
Pipacsmezők madártávlatból
Ezekben a napokban számos poszt tűnik fel Facebook-on és Instagramon pipacsos mezőkről, rétekről. Mi madártávlatból, drónnal néztük meg ezeket a mezőket Veszprém közelében. Tényleg festői vidéken élünk!
2020. június 4. // Bulcsú névnap