Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Porga: az idei ballagás az összetartozásról szól

2020. május 6. 4:00
Veszprém polgármestere hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait a ballagásról az idei végzős diákokkal.

Kedves Végzős Diákok!

A tavasz legszebb virágai nyílnak, hamarosan befejeződik a tanév.
Végéhez közeledik egy meghatározó időszak az iskoláiktól búcsúzó tanulók életében, akik máris új elképzelésekkel, tervekkel készülnek életük következő szakaszára.
Talán nincs még egy olyan ünnepünk, amely a folytonos változás örömét és szomorúságát olyan jól kifejezi, mint a ballagás!
Körülményeink kényszerű alakulása miatt a ballagás idén nem lehet olyan, mint azelőtt volt! A világjárvány fenyegetése változtatásra, alkalmazkodásra kényszerít minket.
Akik idén fejezik be iskoláikat, hirtelen, egyik napról a másikra felnőtté válnak!
Akik ebben az esztendőben csak jelképesen ballaghatnak, ha jelképesen is, de annál szorosabban fogják egymás kezét.
Az egykori osztálytársak gondolatban kart karba öltve, együtt ballagnak tovább az élet hol kellemes, hol rögös útján... Még ha csak lélekben lehetnek is együtt, örökre megtartó közösségük tagjai maradnak.
A világjárvány miatt átalakult az életünk. Vannak azonban dolgok, amelyek nem változnak! Együvé tartozásunk érzése, az egymás iránti testvéri érzület és a szeretet változatlan!
Nehézségeink közepette egyre fontosabbá válnak az emberi kapcsolatok! Régi barátságok születnek újjá ezekben a nehéz napokban, erősebbé válik a kötelék családtagok, barátok és egykori osztálytársak között.
Összetartozásunkat, az emberi kapcsolatok megtartó erejét hivatott kifejezni a ballagás idén!
A ballagás, amelyet nem ünnepelhetünk a megszokott módon, mégis magában hordozza korunk legfontosabb üzenetét: nem vagyunk egyedül!
Az egykori osztálytársak számíthatnak egymásra, megoszthatják nehézségeiket és örömeiket!
Kérem, ne feledjék: régi iskolájuk és a veszprémiek nagy családja visszavárja a ballagó diákokat, akik egymás támogatásában bízva, merészen haladnak tovább kitűzött céljuk felé!
Hirtelen jött felnőttségük napjaiban gondoljanak arra, hogy városunk soha nem felejti el diákjait, akik életük felejthetetlen időszakát töltötték Veszprémben!
Legyenek szerencsések az úton!

Porga Gyula polgármester

vehir.hu
további cikkek
Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09 Az emberek lelke éberkómába esett véleménycikk Az emberek lelke éberkómába esett A magyar közélet minőségét nem azzal tette tönkre leginkább a politika, hogy szomszédok már nem beszélnek egymással, vagy hogy családi ebédek torkolnak üvöltöző veszekedésbe. Sokkal nagyobb baj, hogy az emberek lelke éberkómába esett. Ennek pedig jó példája, hogy tízezrek tapsolnak egy minden jel szerint nárcisztikus, abuzáló embernek a színpadon. Véleménycikk arról, amikor az érzelmi intelligenciát takaréklángra csavarja a politikai erekció. ma 9:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.