Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C

dr. Tihanyi László az SZDSZ-ről

2008. május 16. 15:07
A párt Veszprém megyei elnökének, az egyik napilapnak adott interjúja nagy port vert fel a közelmúltban. Voltak, akik kiálltak mellette, voltak, akik a fejét követelték, azonnal mondjon le tisztségéről. Elnökké választásakor a megyei küldöttek közül 11-en voksoltak rá, míg Dióssy László korábbi polgármester 8 támogató szavazatot gyűjtött be. Önmagát, elkötelezett „Kóka-pártistának” vallja.

Elnök úr, nem gondolja, hogy forrong az SZDSZ tagság, mit vár a júniusi, igen fontos országos elnökválasztástól?

A helyi ügyekkel különösebben nem kívánok foglalkozni, egyelőre még én vagyok az elnök, az országos elnök, Ügyvivő Testület, Országos Tanács júniusi megválasztása százszor fontosabb kérdés számomra.

Most volt a megyében a helyi szervezetek szavazása a támogatandó elnök személyét illetően, milyen álláspontot fog Budapesten képviselni?

Az országos átlaghoz hasonlóan, megyénkben a tagok közel 80%-a Kóka János jelenlegi elnök urat támogatja.

Mi lesz, ha mégis a Fodor Gábort támogatók nyernek és Kókának mennie kell?

Ez már a spekulatív politika kategóriája, majd meglátjuk.

Végezetül, mikorra várható a megyei tisztségek újraválasztása, még az ide évben?

A júniusi 7-i országos elnökválasztást követően a tagság szavaz az új összetételű Országos Tanácsról és az új Ügyvivői Testületről. Majd az országos tanács fog dönteni arról, hogy a 19 megyében mikor kell tartani a helyi tisztújító küldöttgyűléseket, de minden bizonnyal még ebben az évben sor kerül rá.

Beke G. László
további cikkek
Adatrögzítői képzés zárult a börtönben Adatrögzítői képzés zárult a börtönben Harminckét fogvatartott teljesítette a Veszprémi Szakképzési Centrum által szervezett adatrögzítői képzést a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A tanfolyam zárásaként hétfőn osztották ki a bizonyítványt a vizsgát sikeresen teljesítőknek.  tegnap 16:20 Ezt látta a rendőrségi drón a veszprémi utakon kék fény Ezt látta a rendőrségi drón a veszprémi utakon Veszprém vármegye útjain a rendőrök folyamatosan ellenőrzéseket tartanak a szabályszegő sofőrök kiszűrése érdekében. Munkájukat pedig sokszor a levegőből drón is segíti. Most egy videóban megmutatták, hogy hányféle szabálytalanságot sikerült lefülelniük így, amiknek meg is lett az eredménye a járművezetőkkel szemben. tegnap 15:57 Országos sikereket értek el a Deák diákjai Országos sikereket értek el a Deák diákjai A Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola tanulói a közelmúltban kiemelkedően szerepeltek a Bendegúz nyelvészverseny és matematikaverseny országos döntőjében. tegnap 13:47 Hamarosan egy igazi MI-24-es helikopter költözik Veszprém határába Hamarosan egy igazi MI-24-es helikopter költözik Veszprém határába Megérkezett a 8-as út mellé, a szentkirályszabadjai repülőtér bekötőútjához az az egykori NDK-s helikopter, ami nemsokára méltó emlékműként őrzi tovább Veszprém katonahagyományait. tegnap 12:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.