Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
17°C
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
17°C

Gyereket a magasba!

2020. május 1. 4:00
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is megrendezte nagy sikerű, tavaly több ezer családot megmozgató országos akcióját. A Gyereket a magasba! Elnevezésű kezdeményezéshez a járványhelyzet miatt ezúttal otthon lehetett csatlakozni. Veszprémben is több kisgyermekes család emelte a magasba gyermekét szerdán.

2019-ben több mint tízezren vettek részt a programban, és emelték fel gyerekeinket, egyszerre, egy időben, megmutatva, hogy a gyerek a legnagyobb érték, amit az élet adhat. Ezzel felállították az egyszerre felemelt gyerekek nem hivatalos világrekordját.

Idén a kialakult helyzetre tekintettel azonban nem családi napok, gyerekkoncertek keretében, nem szabadtéren, hanem az otthonokban rendezték meg a nagy gyerekemelést. Az online akciókhoz tehát virtuális módon lehetett csatlakozni.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom közleménye külön kitér annak a fontosságára, hogy a távolság ellenére is hangsúlyozni kell, hogy a családok összetartoznak.

Emelje magasba mindenki gyermekét, legyen az újszülött, kisbaba, kicsi vagy nagy gyerek! Mutassuk meg szeretteinknek, a nagymamáknak, nagypapáknak, rokonainknak, hogy a távolság ellenére is mellettük vagyunk és egymáshoz tartozunk!

A kezdeményezéshez több ismert ember és család is csatlakozott, így Mádai Vivien és Takács Bence tévés műsorvezetők, Kiss Ramóna színésznő és Lékai Máté válogatott kézilabdázó, Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Szirányi Bence válogatott jégkorongozó, valamint több más sportoló, zenész és színész.

Az esemény fővédnöke Böjte Csaba szerzetes.

A nagy gyerekemeléshez nagyon könnyű csatlakozni, elég feltölteni az otthoni gyerekemelésről készült fotót vagy videót a közösségi felületekre, és ott ellátni a #gyereketamagasba hashtaggel.

A tavalyi akcióról készült videót pedig bárki megtekintheti az interneten.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.