2020. június 4. // Bulcsú névnap

A nő, aki megváltoztatta az életemet

Avagy öt hiba, amit ne kövess el, ha egy angol buldog az „élettársad”.

„Annyira csúnya, hogy már szép!”

– vajon a kutyám, vagy én szoktam ilyen bókokat kapni? Elárulom: mindketten.

Bemutatom nektek a legjobb barátomat Buldit, az angol buldogotBemutatom nektek a legjobb barátomat Buldit, az angol buldogot

Viccet félretéve, saját hibáimból tanulva összegyűjtöttem néhány tényezőt, melyekről úgy gondolom, feltétlenül tudnod kell, mielőtt a legmaflább buldogot, az angolt választod.

Az első és legfontosabb: 

ha lakásba szeretnéd, anyáddal véletlenül se élj együtt!

Ha hiszitek, ha nem, ennek a fajtának különlegessége, hogy pusztít: mindent is. Mindezt teszi lelkifurdalás nélkül, sőt, még meg is sértődik, ha a házigazda esetleg számonkéri.

A fénykép természetesen csak illusztráció, nem édesanyám - egyedien átalakított - mobilnete szerepel rajta!A fénykép természetesen csak illusztráció, nem édesanyám - egyedien átalakított - mobilnete szerepel rajta!

Második:

ételt ne hagyj őrizetlenül! 

Különben egy kuktányi pörkölted bánja. Utána pedig saját magad: ha csak nem kedveled különösképp a szellentés „illatát” (igaz történet alapján).

Harmadik: 

ha nagytestű kutyák mellé szeretnéd, csak akkor tedd, ha azok tudnak alkalmazkodni.

Meggyőződésem, hogy Buldi is csau-csaunak képzeli magát!

Amikor a fehér van kisebbségben: elöl a főnök, hátul Maya és MollyAmikor a fehér van kisebbségben: elöl a főnök, hátul Maya és Molly

Negyedik:

kitalált szavakat ne ismertess vele: a „hopiföl” szigorúan tiltólistás!

Nem viccelek, magasabbra ugrik mint egy macska! Ha kedve tartja, akkor a maga tömzsi testével akár éjszaka közepén is végigsétál az ülőgarnitúrán. Az ágyadat pedig ha egyszer megosztod vele, utána már sajátjának tekinti.

Ötödik, egyben az utolsó: 

ne akarj beleavatkozni a szerelmi életébe!

Ha az ideális társ számára egy nála ötször nagyobb nápolyi masztiff – akit történetesen Lászlónak hívnak (a gazdája csak Lacinak szólítja) –, akkor inkább add áldásod a nászra, különben hívhatod még az anyanyelvén, angolul is, akkor sem fog visszatérni hozzád!

Az angol buldog humorérzékével, szeretetreméltó, ügyetlen természetével azonnal meghódítja a szívedet!Az angol buldog humorérzékével, szeretetreméltó, ügyetlen természetével azonnal meghódítja a szívedet!

Simon Dani

További cikkek

3 lélegzetelállító kaland a nyárra
3 lélegzetelállító kaland a nyárra
A Magyar Turisztikai Ügynökség felmérése szerint idén nyáron még akkor is inkább a belföldi turizmus mellett döntünk, ha a járvány csendesedésével egyetemben egyre több külföldi ország teszi lehetővé a beutazást. Magyarország egyik legszebb régiójában élve biztosak is lehetünk benne, hogy idehaza is bőven találni felfedeznivalót, de ha még nincs tippetek, mit csináljatok a nyaralás alatt, mutatunk három felejthetetlen kalandot.
A nap, amikor egy számítógép novellát írt
A nap, amikor egy számítógép novellát írt
Bár a Skynet még nem ébredt a tudatára, gyakorlatilag külön-külön már léteznek azok a robotok, amelyek könnyedén felveszik a versenyt az emberekkel egy-egy területen, akár még a kultúrán belül is. Nemrég novellát írt egy mesterséges intelligencia.
Miért mindig az kell, amit nem kaphatunk meg?
Miért mindig az kell, amit nem kaphatunk meg?
A szomszéd kertje mindig zöldebb – nem véletlenül született ez a mondás. De miért van az, hogy a legtöbbször nem vagyunk elégedettek azzal, amink van és szebbre, jobbra, többre vágyunk?
Otthon nem rágnak szét mindent
Otthon nem rágnak szét mindent
Az utóbbi években több nagyvároshoz hasonlóan Veszprémben is elindultak az úgynevezett kutyanapközik. Hogy miért jó ez a kutyáknak és mi történik egy ilyen pár órás foglalkozáson, egy helyi napközi vezetője mondja el.
A bolygó-fotók szuperkupáját a Bahamák nyerte
A bolygó-fotók szuperkupáját a Bahamák nyerte
Óceán, homok és Bahamák. A Nasa Earth Observatory kieséses rendszerben szavaztatta meg a főként Földről készült felvételeket.
2020. június 4. // Bulcsú névnap