2021. április 12.
//
Gyula névnap

Nagyon bíznak a BL-szabadkártyában a siófoki kézilabdázók

A dán jobbszélső, Simone Böhme elmondása szerint a Siófok KC női kézilabdázói nagyon bíznak benne, hogy szabadkártyát kapnak a Bajnokok Ligája következő idényére.

"Bízunk, imádkozunk, remélünk, hiszen megérdemelnénk! Az Európai Kézilabda Szövetség kezében van a döntés joga. Ebben az esetben sportszerű lenne mindenki számára, ha indulhatnánk a BL-ben" - nyilatkozta szerdán az M4 Sporton a dán játékos.    

A magyar szövetség (MKSZ) a koronavírus-járvány miatt április 9-én befejezettnek nyilvánította a szezon versenyeit, és mivel nem állapított meg helyezéseket, az európai kupaindulásra azok a klubok jogosultak, amelyek azt a 2018/19-es bajnoki helyezéseikkel kivívták. Ez a siófokiak számára azért rendkívül fájdalmas, mert azt a szezont harmadikként zárták, a legutóbbi kiírásban viszont a második helyen álltak. A következő évadban a BL-ben csak a magyar bajnokcsapat indulhat alanyi jogon, de lesznek szabadkártyás helyek is, ezek egyikére pályázik az EHF Kupa-címvédő Siófok.    

"Nagyot csalódtunk, fájdalmas döntés volt. Fel sem fogtam ezt az egészet, bár a karantén-időszakban rengeteg időnk van azon gondolkodni, hogy miért történt mindez, és mi lesz ezután" - magyarázta Böhme.

Mint kifejtette, a meccsek hetven százalékát lejátszották, ezért nem érti, miért törölték az eddigi eredményeket. Szerinte jobb lett volna a dán, a norvég vagy a német mintát követni.    

"Nem értek egyet a döntéssel, és azzal sem, hogy miért Magyarország az egyetlen, amely így járt el. Nem tudom, mennyire állunk távol a szabadkártya megszerzésétől. Azzal sem vagyunk tisztában, mikor döntenek ezeknek a sorsáról" - mondta Böhme.    

A válogatott jobbszélső kijelentette, elvileg júniusban folytatódna az EHF Kupa, de szerintem nem fog, mert nincs realitása.    

A horvát balátlövő, Andrea Kobetic már 2018-ban a visszavonulását fontolgatta, végül mégis Siófokra igazolt, ahol már a második idényét tölti, de a közelmúltban ismét leszögezte, hogy befejezi pályafutását.

"Mint mindenki más, én is nagyon szeretném, hogy ne hagyja abba, mert számomra továbbra is ő a világ legjobb balátlövője. A klub minden tagja próbálja őt meggyőzni a maradásról. Látom rajta és tudom is róla, hogy jól érzi magát Siófokon. Remélem, hogy egy szezon erejéig még itt játszik" - magyarázta Simone Böhme.

vehir.hu

További cikkek

A bronzért csatázhat a Veszprémi KKFT
A bronzért csatázhat a Veszprémi KKFT
A Veszprémi KKFT húszgólos vereséget szenvedett a Szeged ellen a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnapi elődöntőjében Szigetszentmiklóson. A Tombor-csapat hétfőn a Füreddel csatázhat a bronzért, míg a döntőben a Telekom a Szegeddel csap majd össze.
A „nagy Veszprém” már döntős
A „nagy Veszprém” már döntős
A huszonhétszeres kupagyőztes Telekom Veszprém végig összpontosítva rendkívül könnyed, fölényes győzelmet aratott a Balatonfüred ellen a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnapi elődöntőjében Szigetszentmiklóson.
Ifjú titánok és veteránok az Építők ellen
Ifjú titánok és veteránok az Építők ellen
A kézilabda Bajnokok Ligájának négyes döntőjét idén is elérni igyekvő Telekom Veszprémnek a francia lesz a következő ellenfele. Faluvégi Rudolf, a 2018-ban BL-ezüstérmes francia együttes korábbi játékosa, úgy gondolja, hogy a Nantes „oda-vissza” verhető, de a meglepetés lehetőségét sem zárja ki.
A BFKA Veszprém megállíthatatlan!
A BFKA Veszprém megállíthatatlan!
Momir Ilics csapata három góllal verte a győri ETO-SZESE együttesét pénteken a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának negyedik fordulójából elhalasztott mérkőzésen.
Nézők előtt rendezik a mérkőzéseket, Budapest célja a telt ház
Nézők előtt rendezik a mérkőzéseket, Budapest célja a telt ház
Az idei Európa-bajnokság mérkőzéseit nézők előtt rendezik meg - jelentette be az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).