Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Tönkremehetnek a fesztiválok és klubok

2020. április 15. 13:47 // Forrás: mti
Az elmaradó rendezvények jegyárait vissza kellene fizetniük a szervezőknek, de ha megteszik, sokan közülük rögtön csődbe is mennek.

Nehéz helyzetbe kerültek a fesztiválok szervezői és a zenei klubok – de velük együtt a zenerajongók is. Nekik is mérlegelniük kell: ha visszakövetelik az elmaradó rendezvényekre megváltott jegyek árát, azzal valószínűleg a megszűnésbe taszítják a szervező cégeket. Ha azt szeretnék, hogy 2021-ben még legyenek fesztiválok és koncertek, akkor viszont akár komolyabb pénzösszeg visszaigényléséről kell lemondaniuk.

"Tudjuk, hogy békeidőben programlemondás esetén a jegyárakat automatikusan vissza szokás téríteni, de jelen helyzetben ezt sokan nem tehetjük meg, mert ez azonnali csődhelyzetet eredményezne" 

– írta közös közleményében 32 hazai klub és fesztivál. 

A klubok, a fesztiválok egyaránt állandó stábbal dolgoznak az év 365 napján, hogy minél magasabb színvonalú szórakozást nyújtsanak. Elsődleges bevételi forrásuk a jegybevétel, ezt egészíti ki a vendéglátás és a szponzorációs támogatás, ebből tudják finanszírozni a stábok munkabérét és járulékait, a terület- vagy helyiségbérleti díjakat, a karbantartást, az előadói tiszteletdíjat, a közműszámlákat, a hang- és színpadtechnikai költségeket, kommunikációs felületek vásárlását, adókat. A költségek egy komoly részét akkor is ki kell fizetniük, ha egy-egy rendezvény nem valósul meg és emiatt nem jutnak bevételhez.

"Ahhoz, hogy a következő bizonytalan hónapokban is legalább minimális fizetést tudjunk biztosítani dolgozóinknak, a bevett szokásoktól eltérően kell eljárnunk. A helyzetet minden fesztivál, klub, szervező a saját gazdasági helyzetét felmérve próbálja kezelni, éppen ezért ezek a megoldások eltérőek lehetnek: például támogatói jegyek kibocsátása, utalványrendszer, halasztás esetén a jegyek automatikus érvényesítése a pótdátumra."

A közlemény aláírói között ott van az A38 hajó, az AlteRába Fesztivál, a Budapest Park, a Fezen vagy épp a Szegedi Ifjúsági Napok. 

vehir.hu
további cikkek
A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09 Az emberek lelke éberkómába esett véleménycikk Az emberek lelke éberkómába esett A magyar közélet minőségét nem azzal tette tönkre leginkább a politika, hogy szomszédok már nem beszélnek egymással, vagy hogy családi ebédek torkolnak üvöltöző veszekedésbe. Sokkal nagyobb baj, hogy az emberek lelke éberkómába esett. Ennek pedig jó példája, hogy tízezrek tapsolnak egy minden jel szerint nárcisztikus, abuzáló embernek a színpadon. Véleménycikk arról, amikor az érzelmi intelligenciát takaréklángra csavarja a politikai erekció. ma 9:54 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   tegnap 21:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.