2020. május 30. // Zsanett, Janka névnap

Újabb hat áldozatot szedett a koronavírus

2020. április 4. 8:15
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 krónikus beteg, közülük öten 77 év felettiek. 58 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat – írja a kormányzati tájékoztató portál.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Veszprém megyében továbbra is 10 igazolt fertőzöttről tudunk, de a sokaknál tünetmentes lefolyás miatt a valós szám ennek többszöröse lehet.

Az elmúlt 24 órában hatan hunytak el koronavírus következtében Magyarországon. Egy krónikus légző-, szív- és érrendszeri betegségekkel küzdő 54 éves nő kivételével mindannyian 75 év felettiek voltak, közülük 3 férfi és 3 nő. Legtöbbjük krónikus szív- és érrendszeri betegséggel és magas vérnyomással küzdött, két beteg daganatos-, három anyagcsere-betegségekkel rendelkezett.

vehir.hu
2020. május 30. // Zsanett, Janka névnap