Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Kijárási korlátozás: „felhagyok a bűnözéssel, ha a börtönlét hasonló”

2020. április 2. 23:00
Négy ország, négy fiatal. Azonos probléma, azonos közösségi oldal. Bejegyzés vagy hozzászólás? A nézőpont minden esetben más.

Új koronavírus.

Láthatjuk, hogy a járvány adta helyzet a világon mindenütt másképp „hat” az emberekre. Hogy mit hoz felszínre belőlük, azt befolyásolhatja életkoruk mellett nemük, családi körülményeik, és nem utolsósorban az is, hogy melyik kontinensen élik mindennapjaikat.

A probláma ugyanakkor azonos, ahogy a legnagyobb közösségi felület is: kiválogattam és lefordítottam nektek négy ország négy fiataljának gondolatait a közelmúlt, vagy éppen a közeljövő történéseivel kapcsolatban. 

Hetek óta nem annyit, és nem úgy étkezünk, ahogy korábban... Azonban egyelőre még egészségesek vagyunk! Víz, gáz, villany jut, fedél van a fejünk fölött. Jelenleg csak ez számít, hogy együtt vagyunk...

– áll egy olasz fiatalember beszámolójában.

Napi szinten nevetünk, koccintunk, szeretkezünk a párommal. Végre nemcsak beszélünk egymáshoz, hanem halljuk is a másikat. Soha jobb időszakot!

– így látja egy amerika hölgy.

A fénykép természetesen csak illusztráció! A fénykép természetesen csak illusztráció!

A szüleim számára eddig is csak terhet jelentettem. Most is olyan érzésem van, mintha nem is élnék köztük. Hiányzik az iskola, a barátnőim, hogy átölhessek valakit. A csend nagyon idegőrlő

– bár lehetne egy kutyája ennek a spanyol kislánynak.

Ha másra nem is, arra biztosan jó ez az időszak, hogy elgondolkodjunk. Megesik, hogy álmomban felriadok, kapkodom a levegőt, bezártság érzetem van... Ilyen lenne a börtönben is? Akkor egy életre felhagyok a bűnözéssel! 

– egy honfitársunk kommentje zárja a sort.

Természetesen egy közösségi portálra ma már bárki, bárhogyan, bármilyen adatokat megadva beregisztrálhat. Úgy, hogy közben szinte bármit meg is oszthat ismerőseivel, vagy épp' a nagyvilággal.

Mindezektől függetlenül a kommentek mögött rejlő kérdések koránt sem alaptalanok: megvilágosodunk, vagy befordulunk? gadni, vagy éhezni fogunk? 

A válaszokat mindenki magában keresse, azt javaslom!

Simon Dani
további cikkek
Ingyenes lesz a jogosítvány megszerzése a középiskolásoknak Ingyenes lesz a jogosítvány megszerzése a középiskolásoknak A magyar kormány legújabb fiatalokat támogató intézkedése szeptember 1-től lépérvénybe. 2024. március 14. 12:35 A lehetőséggel együtt felelősséget is kaptak a veszprémi fiatalok fiatalok A lehetőséggel együtt felelősséget is kaptak a veszprémi fiatalok Idén ősszel elfogadták Veszprém új ifjúsági koncepcióját, ami többek közt abban is kitűnik a hasonló dokumentumok közül, hogy megalkotásában több olyan helyi fiatal is részt vett, akik még a tizennyolcadik életévüket sem töltötték be. Meglepetést pedig bőven okoztak, amikor a közös munka zajlott. Ezekről is kérdeztük dr. Hegedűs Barbara alpolgármestert, aki végig ott volt a koncepció megalkotásánál. 2023. december 18. 16:30 Hogyan lázadhat egy jobboldali fiatal a konzervatív kormány mellett? Hogyan lázadhat egy jobboldali fiatal a konzervatív kormány mellett? Újabb veszprémi politikus neve jelent meg az országos politikában. Halmay Gábor, a Dózsaváros és a Jeruzsálemhegy egyik önkormányzati képviselője az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) ügyvezető alelnöke lett. Azt mondja, a konzervatív beállítottságú fiataloknak számos személyes támadással kell szembenézniük, de van egy nagy különbség liberális társaikhoz képes. Vajon mennyire trendi a fiatalok körében konzervatívnak lenni? Mi lesz a lázadó énjükkel ebben a politikai szervezetben? Ezekről is beszélgettünk. 2023. december 6. 12:07 Támogatja és visszavárja a fiatalokat Veszprém fiatalok Támogatja és visszavárja a fiatalokat Veszprém Öt olyan fiatal részesült a város ösztöndíjában, akiket állandó lakhelyük Veszprémhez köti, de jelenleg egyetemi tanulmányaikat nem itt végzik. 2023. november 19. 15:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.