Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 2. Melinda
Veszprém
-1°C
2023. december 2. Melinda
Veszprém
-1°C

Kijárási korlátozás: „felhagyok a bűnözéssel, ha a börtönlét hasonló”

2020. április 2. 23:00
Négy ország, négy fiatal. Azonos probléma, azonos közösségi oldal. Bejegyzés vagy hozzászólás? A nézőpont minden esetben más.

Új koronavírus.

Láthatjuk, hogy a járvány adta helyzet a világon mindenütt másképp „hat” az emberekre. Hogy mit hoz felszínre belőlük, azt befolyásolhatja életkoruk mellett nemük, családi körülményeik, és nem utolsósorban az is, hogy melyik kontinensen élik mindennapjaikat.

A probláma ugyanakkor azonos, ahogy a legnagyobb közösségi felület is: kiválogattam és lefordítottam nektek négy ország négy fiataljának gondolatait a közelmúlt, vagy éppen a közeljövő történéseivel kapcsolatban. 

Hetek óta nem annyit, és nem úgy étkezünk, ahogy korábban... Azonban egyelőre még egészségesek vagyunk! Víz, gáz, villany jut, fedél van a fejünk fölött. Jelenleg csak ez számít, hogy együtt vagyunk...

– áll egy olasz fiatalember beszámolójában.

Napi szinten nevetünk, koccintunk, szeretkezünk a párommal. Végre nemcsak beszélünk egymáshoz, hanem halljuk is a másikat. Soha jobb időszakot!

– így látja egy amerika hölgy.

A fénykép természetesen csak illusztráció! A fénykép természetesen csak illusztráció!

A szüleim számára eddig is csak terhet jelentettem. Most is olyan érzésem van, mintha nem is élnék köztük. Hiányzik az iskola, a barátnőim, hogy átölhessek valakit. A csend nagyon idegőrlő

– bár lehetne egy kutyája ennek a spanyol kislánynak.

Ha másra nem is, arra biztosan jó ez az időszak, hogy elgondolkodjunk. Megesik, hogy álmomban felriadok, kapkodom a levegőt, bezártság érzetem van... Ilyen lenne a börtönben is? Akkor egy életre felhagyok a bűnözéssel! 

– egy honfitársunk kommentje zárja a sort.

Természetesen egy közösségi portálra ma már bárki, bárhogyan, bármilyen adatokat megadva beregisztrálhat. Úgy, hogy közben szinte bármit meg is oszthat ismerőseivel, vagy épp' a nagyvilággal.

Mindezektől függetlenül a kommentek mögött rejlő kérdések koránt sem alaptalanok: megvilágosodunk, vagy befordulunk? gadni, vagy éhezni fogunk? 

A válaszokat mindenki magában keresse, azt javaslom!

Simon Dani
további cikkek
Támogatja és visszavárja a fiatalokat Veszprém fiatalok Támogatja és visszavárja a fiatalokat Veszprém Öt olyan fiatal részesült a város ösztöndíjában, akiket állandó lakhelyük Veszprémhez köti, de jelenleg egyetemi tanulmányaikat nem itt végzik. 2023. november 19. 15:05 Mini koncertek a világot jelentő színpadok mini másában Veszprémben zene Mini koncertek a világot jelentő színpadok mini másában Veszprémben Veszprémben a Hotel mögött a Kossuth utca felől áll egy furcsa fából készült épület, benne néhány székkel és egy színpadnak látszó pódiummal. A Mini Carnegie Hallt a híres NewYork-i koncertterem ihlette, de Veszprémben egészen más funkciója van. Itt a zenében tehetséges és elhivatott gyermekeknek segít inspirálódni és kibontakoztatni a tehetségüket. 2023. október 24. 14:01 IX. Pannon UniFest: villamosmérnökök közt is lehet zongoraművész Pannon Egyetem IX. Pannon UniFest: villamosmérnökök közt is lehet zongoraművész November végén jön a IX. Pannon UniFest összművészeti ifjúsági fesztivál Veszprémben, ahol idén az eddigiekhez képest is nagyobb hangsúlyt kap a fiatal művészek támogatása, hogy könnyebben elboldoguljanak a művészi érvényesülés útvesztőjében. 2023. október 9. 14:24 Katonásan helyt álltak a fiatalok honvédelem Katonásan helyt álltak a fiatalok A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés elősegítése, valamint a sport és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében a Magyar Honvédség a 2023/2024-es tanévben ismét meghirdette az Országos Haditorna Versenyt. Veszprém vármegyében ezúttal a balatonfűzfői VSZC Öveges József Technikum diákjai voltak a legkatonásabbak. 2023. október 8. 11:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.