Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kijárási korlátozás: „felhagyok a bűnözéssel, ha a börtönlét hasonló”

2020. április 2. 23:00
Négy ország, négy fiatal. Azonos probléma, azonos közösségi oldal. Bejegyzés vagy hozzászólás? A nézőpont minden esetben más.

Új koronavírus.

Láthatjuk, hogy a járvány adta helyzet a világon mindenütt másképp „hat” az emberekre. Hogy mit hoz felszínre belőlük, azt befolyásolhatja életkoruk mellett nemük, családi körülményeik, és nem utolsósorban az is, hogy melyik kontinensen élik mindennapjaikat.

A probláma ugyanakkor azonos, ahogy a legnagyobb közösségi felület is: kiválogattam és lefordítottam nektek négy ország négy fiataljának gondolatait a közelmúlt, vagy éppen a közeljövő történéseivel kapcsolatban. 

Hetek óta nem annyit, és nem úgy étkezünk, ahogy korábban... Azonban egyelőre még egészségesek vagyunk! Víz, gáz, villany jut, fedél van a fejünk fölött. Jelenleg csak ez számít, hogy együtt vagyunk...

– áll egy olasz fiatalember beszámolójában.

Napi szinten nevetünk, koccintunk, szeretkezünk a párommal. Végre nemcsak beszélünk egymáshoz, hanem halljuk is a másikat. Soha jobb időszakot!

– így látja egy amerika hölgy.

A fénykép természetesen csak illusztráció! A fénykép természetesen csak illusztráció!

A szüleim számára eddig is csak terhet jelentettem. Most is olyan érzésem van, mintha nem is élnék köztük. Hiányzik az iskola, a barátnőim, hogy átölhessek valakit. A csend nagyon idegőrlő

– bár lehetne egy kutyája ennek a spanyol kislánynak.

Ha másra nem is, arra biztosan jó ez az időszak, hogy elgondolkodjunk. Megesik, hogy álmomban felriadok, kapkodom a levegőt, bezártság érzetem van... Ilyen lenne a börtönben is? Akkor egy életre felhagyok a bűnözéssel! 

– egy honfitársunk kommentje zárja a sort.

Természetesen egy közösségi portálra ma már bárki, bárhogyan, bármilyen adatokat megadva beregisztrálhat. Úgy, hogy közben szinte bármit meg is oszthat ismerőseivel, vagy épp' a nagyvilággal.

Mindezektől függetlenül a kommentek mögött rejlő kérdések koránt sem alaptalanok: megvilágosodunk, vagy befordulunk? gadni, vagy éhezni fogunk? 

A válaszokat mindenki magában keresse, azt javaslom!

Simon Dani
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. 2024. április 28. 8:33 Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak A kormány Ifjúsági garancia plusz programja négy pillérre épül: bértámogatásra, lakhatási és utazási támogatásra, valamint átképzésre - ismertette Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. 2024. április 16. 11:48 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.