Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rendőrkézen a férfi, aki sárban és szoros láncon tartotta kutyáját 

2020. április 2. 13:44 // Forrás: Veszprémi Rendőrkapitányság
A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az állatkínzás miatt folytatott ügy vizsgálatát.

Még novemberben jelezték a rendőröknek, hogy Veszprémben, a Csatárhegy városrészen egy fához láncolt kutya napok óta vonyít, és többször össze is esett. A helyszínre érkező járőrök egy legyengült fizikai állapotú, németjuhász keverékebet találtak, melynek bundája sártól nedves volt. Az állat nyakában egy körülbelül másfél méter hosszúságú lánc lógott, ami már mélyen beágyazódott az általa okozott sebbe.

A helyszíni szemle keretében rendőrök a kutyát lefoglalták, majd egy veszprémi állatvédelmi alapítvány munkatársainak adták át, akik gondoskodtak a soron kívüli egészségügyi ellátásáról. A nyomozók azonosították az eb tulajdonosát és gyanúsítottként kihallgatták állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A 34 éves veszprémi férfi beismerő vallomást tett és lemondott a kutya tulajdonjogáról, ezért a nyomozók az ebet az állatvédelmi alapítvány képviselője részére kiadták. Az ügyben beszerzett szakvélemény szerint a gyanúsított bánásmódja alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását, illetve annak pusztulását okozza, továbbá arra is, hogy annak különös szenvedését idézze elő.

Az eljárás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.