2021. április 21.
//
Konrád névnap

Rendőrkézen a férfi, aki sárban és szoros láncon tartotta kutyáját 

2020. április 2. 13:44
Veszprémi Rendőrkapitányság
A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az állatkínzás miatt folytatott ügy vizsgálatát.

Még novemberben jelezték a rendőröknek, hogy Veszprémben, a Csatárhegy városrészen egy fához láncolt kutya napok óta vonyít, és többször össze is esett. A helyszínre érkező járőrök egy legyengült fizikai állapotú, németjuhász keverékebet találtak, melynek bundája sártól nedves volt. Az állat nyakában egy körülbelül másfél méter hosszúságú lánc lógott, ami már mélyen beágyazódott az általa okozott sebbe.

A helyszíni szemle keretében rendőrök a kutyát lefoglalták, majd egy veszprémi állatvédelmi alapítvány munkatársainak adták át, akik gondoskodtak a soron kívüli egészségügyi ellátásáról. A nyomozók azonosították az eb tulajdonosát és gyanúsítottként kihallgatták állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A 34 éves veszprémi férfi beismerő vallomást tett és lemondott a kutya tulajdonjogáról, ezért a nyomozók az ebet az állatvédelmi alapítvány képviselője részére kiadták. Az ügyben beszerzett szakvélemény szerint a gyanúsított bánásmódja alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását, illetve annak pusztulását okozza, továbbá arra is, hogy annak különös szenvedését idézze elő.

Az eljárás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

vehir.hu

További cikkek

Zavartan viselkedett a sofőr és utasa, kábítószergyanús anyag volt a táskájukban
Zavartan viselkedett a sofőr és utasa, kábítószergyanús anyag volt a táskájukban
A tapolcai nyomozók gyanúsítottként kihallgattak egy 43 és egy 48 éves férfit.
Azért ment a bárba, hogy megölje a biztonsági őrt
Azért ment a bárba, hogy megölje a biztonsági őrt
Gyilkosságra készült az a férfi Balatonfüreden, akitellen most vádat emelt a Veszprém Megyei Főügyészség.
Baleset szemtanúit keresi a rendőrség
Baleset szemtanúit keresi a rendőrség
A veszprémi rendőrök segítségnyújtás elmulasztása miatt folytatnak eljárást egy Szentkirályszabadján történt baleset kapcsán.
Véget ért a fűtési szezon, de a szén-monoxid továbbra is veszélyes
Véget ért a fűtési szezon, de a szén-monoxid továbbra is veszélyes
Csak a fűtési szezonnak van vége, a szén-monoxid egész évben veszélyt jelent - hívta fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn.
Felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program indul
Felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program indul
Félmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázat kutyák azonosító chippel való ellátására, veszettség elleni oltásra, valamint kutyák és macskák ivartalanítására hétfőn a falvak önkormányzatai számára - jelentette be az Etyek-Botpusztai állatmenhelyen Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Az eseményen Ovádi Péter miniszteri biztos többek közt az állatvédelemmel kapcsolatos kérdőív eredményeire alapozva is támogatta a programot.