Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Videóklip-sztárok lettek a Deák iskola tanulói

2020. március 31. 13:53
Veszprémben a Deák Ferenc Általános Iskola udvarán forgatta az Alma Együttes legújabb videóklipjét a ZöldForgó című dalukhoz. A zeneszám mondanivalójában a gyerekek nyelvén igyekszik felhívni a figyelmet a környezetvédelemre és a túlfogyasztás veszélyeire.

A dal ráirányítja a gyerekek figyelmét a túlfogyasztásra az energiapazarlásra úgy, hogy közben megoldásokat is nyújt. Az összefogást és a közös felelősségvállalást pedig egy nagy koncertélmény kereteibe helyezi, ahol mindenki egy cél érdekében emeli a magasba a kezét. A Klip és a ZöldForgó Élménynap támogatója az ITM, áll a videó leríásában a Youtube-on.

Zene: Buda Gábor
Szöveg: Ránki András

Zöldforgó, világban bolyongó,
Csak te rád vár már a Föld bolygó.
Nincs más, ami fenntart: Zöldforgás!
Kispajtás, ez az új észjárás!

Halld meg a Zöldforgó szavát:
Jó barát, a bolygót óvjad hát!
Jól figyelj, felelős vagy tettedért!
Hisz minden mindennel összeér.

Ne tétovázz, ütött az óra!
Hallgass az okos szóra!
Kezedben már a megoldás,
Így lesz teljes a Zöldforgás!

Még nem késő, már ma kezdd el,
Ápold szívvel-lélekkel
A Földet, mely attól olyan szép,
Hogy minden zuga szívedbe fér.

Vigyázzunk otthonunkra, a Földre!
A Zöld Forgóval mindennap tehetünk érte!
Gyere, add te is a kezed!

vehir.hu
további cikkek
Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. ma 11:39 A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban állatvédelem A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban Rekordszámú oktatási és gyermekvédelmi intézmény pályázott országszerte "állatbarát" címre és első ízben avattak „Állatbarát Nagykövet” pedagógusokat is a kétnapos díjkiosztón Budapesten. tegnap 14:18 Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Egy tűzoltóautó szirénája jelezte a Padányi Katolikus Iskola alsó tagozatos gyermekeinek, hogy elkezdődtek a gyereknapi programok csütörtökön, amiket a tanítóik teljes titokban szerveztek meg nekik a tanítási év utolsó napjaiban. tegnap 13:53 A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok több mint fele fél a daganatos megbetegedéstől, mégis csak minden ötödik megkérdezett tesz meg minden tőle telhetőt a megelőzés érdekében - összegezték szerdán egy kerekasztal-beszélgetésen az Affidea Magyarország által készített országos, reprezentatív kutatás eredményét. 2024. június 19. 15:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.