Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vérünkkel is segíthetünk a veszélyhelyzetben

2020. március 31. 13:36
A koronavírus elleni küzdelemről szóló egészségügyi hírek jelenleg uralják a sajtót, ugyanakkor emellett is vannak olyan területek még, ahol szükség van az összefogásra és segítésre. A veszprémi Mert Segíteni Jó Alapítvány véradásra buzdító kezdeményezésével erre hívja fel a figyelmet, sőt szerdán és csütörtökön nagyszabású véradásra hívja az embereket, ahol több ismert közéleti szereplő is jelen lesz.

A Mert Segíteni Jó Alapítványnak nem ez az első jótékony kezdeményezése, a jelenlegi kritikus időszakban pedig kiváltképp hű nevében is foglalt célokhoz: ott segít a rászorulókon, ahol tud.

Bakai Lászlót az alapítvány vezetőjét önkénteskedés közben értük el telefonon, hogy érdeklődjünk legújabb akciójukról, amely során véradásra hívják és buzdítják a veszprémieket.

A gyors interjú során elmondta, hogy a vérellátó a kialakulóban lévő lehetséges vészhelyzet miatt hirdetett vérgyűjtést, amely kezdeményezéshez ők is csatlakoztak. Céljuk, hogy a veszprémiek ismét megmutassák, hogy mekkora összefogásra képesek egy jó cél érdekében.

A véradásra ezen a héten szerdán és csütörtökön lesz lehetőség a vérellátónál, ugyanakkor egy órában maximum 4-en adhatnak vért a szigorú egészségügyi előírások miatt.

Bakai Lászlótól megtudtuk, hogy a kezdeményezés mellé már számos veszprémi közszereplő is odaállt, így ott lesz többek közt és vért ad Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Hegedűs Barbara alpolgármester és Csík Zoltán a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója is.

Fontos, hogy a felelős döntéshozók jó példával is előálljanak, ezért külön öröm, hogy ennyien kezdeményezés mellé álltak már most. Korábbi egészségügyi dolgozóként tudom, hogy a megelőzés mennyire fontos, ennek érdekében pedig most nagyot tudunk lépni itt Veszprémben

- mondta el Bakai László.

A véradóknak a véradás után a Fit Büfé fog ingyen hotdogot és sört biztosítani.

 

Amennyiben Ön is csatlakozna a kezdeményezéshez, az ezen a linken található űrlapon keresztül tud jelentkezni.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.