Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
19°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
19°C

Egy híján húsz tájfutómedál

2020. március 24. 19:53
A VHSE versenyzői tizenkilenc érmet gyűjtöttek Veszprém megye nyílt hosszútávú tájékozódási futóbajnokságán.

Március 8-án vasárnap rendezték meg Veszprém megye tájékozódási futó bajnokságsorozatának nyitó etapját, a hosszútávú versenyszámot a megyeszékhely közelében, a Csatár-hegy előtti fennsík és a Tekeres-völgy területén.

A változatos terep egyaránt érintett nyílt és erdős részeket is, míg a völgyben markáns oldalakkal, látványos sziklaalakzatokkal, és néhol jelentősebb szintkülönbségekkel találkoztak a futók. A ragyogó napsütés mellett nagyon erős szél fújt, ami a nyílt részeken érezhetően nehezítette a versenyzők haladását

– mondta el portálunknak Mérő Edit, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) tájfutó szakosztályának sajtóreferense.

A VHSE dobogós helyezettjei - Fotó: Bálint BenceA VHSE dobogós helyezettjei - Fotó: Bálint Bence

A mintegy 220 résztvevő többsége a Veszprém megyei klubok képviseletében indult, de a környező régiókból – elsősorban Vas és Zala megyei egyesületekből – is sokan érkeztek erre a szezonkezdő futásra, amelyen a legerősebb kategóriákban a nőknél 8,3 km, a férfiaknál 11,2 km volt a táv légvonalban, mintegy 330 méteres szintemelkedéssel. A pályák teljesítése során a légvonaltávnál a sportág sajátosságaiból adódóan átlagosan 25-30 százalékkal tettek meg többet a versenyzők. A férfiaknál salgótarjáni győzelem született a 21 éves mezőnyben Fehérvári Dániel (Salgótarjáni Dornyai SE) révén, a 21 éves női mezőnyben Mérő Dominika (Veszprémi Honvéd SE) futotta a legjobb időt.

A megmérettetésen tizenkét férfi, nyolc női és egy nyílt kategóriában hirdettek eredményt. A VHSE versenyzőinek tizenkilenc érmet sikerült szerezniük.

Eredmények:                                                       

F10D: 1. Varsányi Ádám, 2. Engi Dániel
F12C: 3. Molnár Iván
F14B: 1. Blaskó Benedek, 2. Kovács Jeromos
F16B: 3. Barát Miklós
F18B: 1. Bálint Gergő
F21B: 2. Bálint Ádám, 3. Vajda Balázs
N12C: 1. Barát Jázmin, 3. Kovács Borbála
N16B: 3. Engi Lilien
N18B: 1. Lantaii Lili, 2. Ódor Laura, 3. Tarsoly Panka
N21B: 1. Mérő Dominika, 2. Lantai Boróka, 3. Varsányi Kinga
N60B: 2. dr. Nagy Zsuzsanna

vehir.hu
további cikkek
Dicséretes hazai szereplés a veszprémi pétanque kupán Veszprémi Honvéd Sportegyesület Dicséretes hazai szereplés a veszprémi pétanque kupán Az elmúlt hétvégén rendezett veszprémi pétanque kupán több hazai triplett is indult: egy ezüstérmes pozíció mellett egy negyedik helyet zsebeltek be a VHSE. 2024. július 8. 13:02 Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek Veszprémi Honvéd Sportegyesület Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói nagyszerűen szerepeltek a tájékozódási futók középtávú egyéni és váltó országos bajnokságán. 2024. június 25. 15:22 Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén tájfutás Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói a pünkösdi hétvégén Lakitelek-Csévharaszt központtal rendezett kiemelt országos versenyen. 2024. május 30. 13:21 Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét tájfutás Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét A Veszprémi Honvéd SE versenyzői – ezúttal iskoláikat képviselve – ismét szép eredményeket értek el a tájékozódási futók országos diákolimpiáján. A Lovassy László Gimnázium tanulói ráadásul sorozatban negyedszer nyerték meg az iskolák közötti pontversenyt. 2024. május 24. 14:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.