2020. május 30. // Zsanett, Janka névnap

Házhoz megy a színház

Akkor sem maradunk kultúra nélkül, ha nem tudunk színházba, moziba, koncertekre menni és az online tartalmak sem elérhetők. A Petőfi Színház házhoz viszi azt.

Az elmúlt napokban rengeteg kulturális intézmény döntött úgy, hogy ha a koronavírus-járvány miatt most a hagyományos kultúrafogyasztás nem is lehetséges, online formában továbbra is igyekeznek megszépíteni mindenki napjait. Vannak azonban olyan esetek, amikor hiába a jószándék, mert nem mindenki számára elérhetőek ezek az online kulturális tartalmak. Nagyon sok idős ember például szívesen és rendszeresen jár színházba, az online térben azonban kevésbé tájékozódik. 

Rájuk is gondolva alakított egy átmeneti kis "mobil színházat" a Veszprémi Petőfi Színház Kellerné Egressi Zsuzsanna igazgatóhelyettes javaslatára: azokon a napokon, szombaton és vasárnap, amikor még nehezebb megküzdeni a bezárkózottsággal, hiszen sem a munka, sem az online iskola nem köti le az időnkent, a színház társulata egy kisebb létszámban tart egy-egy előadást szabadtéren, a nagyobb háztömbök előtt.

Ahogy közleményükben írják, 

Nagyon fontos a járvány elleni védekezésben, hogy a lehető legtöbb ember otthon maradjon, de ne maradjon pozitív élmény nélkül. Fontos, hogy a „bezártságot” törjük meg!

Feledtetni akarjuk a gondokat, segíteni, kibírni ezt a nehéz helyzetet, feltölteni a veszprémi, lakótelepi polgárokat, hogy könnyebb legyen elviselni a küzdelmet a vírus ellen."

 Valamennyi helyszínre erős, nagy hatókörben élvezhető hangtechnikával, két lámpával és 6 színésszel érkeznek, akik többek között dalokat ednek elő, így azokat szellőztetés közben, az ablakból, az erkélyről is nyugodtan  és biztonságosan lehet élvezni.

Szombat délután már meg is volt az első "felvonás" a Cholnoky és a Haszkovó lakótelepen, valamint a Kossuth utcán, a második pedig vasárnap lesz az alábbi helyszíneken és időpontokban:

16.00 órakor – Idősek otthona (buszpályaudvarral szemben) és a szomszédságában lévő 10 emeletes háztömb között;
17.00 órakor Egyetemi városrész – tízemeletes előtt, mögött;
18.00 óra Jutasi út 59. – idősek otthona előtt, majd a hosszú panelsor mögött.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint

További cikkek

Megújul az ország egyetlen Trianon múzeuma megyénkben
Megújul az ország egyetlen Trianon múzeuma megyénkben
Trianon 100. évfordulója előtt alig egy héttel tartották meg Várpalotán a Trianon Múzeumnak is otthont adó Zichy-kastély fejlesztésének alapkőletételét péntek délelőtt. Az ország egyetlen Trianon-múzeumának szellemi tartalma és infrastruktúrája 465,5 millió forint uniós támogatásból újul meg még ebben az évben.
Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre
Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre
Mától visszatérhetnek a nézők a szabadtéri sportrendezvényekre.
Szabadtéren lehet rendezvényeket tartani
Szabadtéren lehet rendezvényeket tartani
Mától újra lehet szabadtéri rendezvényeket tartani – a védőtávolság megtartására azonban szigorú előírások vonatkoznak.
Megtarthatók a trianoni megemlékezések
Megtarthatók a trianoni megemlékezések
A Trianon századik évfordulója alkalmából szervezett megemlékezések június 3-7. között szigorú szabályok mellett megtarthatók - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
Játszó medvéket és Nagy bánatot is találtunk Veszprémben
Játszó medvéket és Nagy bánatot is találtunk Veszprémben
Nemcsak a nagyobb veszprémi tereken helyezkednek ikonikus szobrok, műalkotások, hanem az eldugottabb utcákban, vagy éppen a társasházak árnyékban is belefuthatunk egy-egy különlegesebb emlékműbe. Mi most ezeket a kevésbé ismert alkotásokat kerestük fel és készítettünk egy listát belőlük. Tesztelje tudását, hogy hányról tudja megmondani, hol található pontosan?
2020. május 30. // Zsanett, Janka névnap