Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Véradók elismerése a megyeházán

2008. május 15. 19:45
A Nemzetközi Vöröskereszt és Vörös Félhold május 8-i ünnepségéhez csatlakoztak a megyében legjobban dolgozó vöröskeresztesek, akiket a megyeházán köszöntöttek ma délután méltó ünnepség keretein belül.
A Veszprém megyei Közgyűlés nevében Talabér Márta alelnök mondott köszönetet mindazoknak, akik Durant szellemében teszik kevésbé látványos, ám annál áldásosabb feladatukat. Nyitott szemmel járnak, és önkény nélkül nyújtják a kezüket. Az igazi segítség, amit magunktól adunk, amit nem kérnek. Önkéntesség nélkül elképzelhetetlen a vöröskereszt működése. Számtalan támogató, dolgozó ember segíti a szervezet munkáját, és ez a közös hozzáállás adja munkájuk egységét. Így kapcsolódik össze a világ – tette hozzá a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke.

Dr. Buzási István beszédében utalt arra, hogy már az ókorban is léteztek hivatalos segítségnyújtók. A gladiátorokat is ápolták, és a háborúban az ellenfelek is szántak egy napot a sebesültjeikre és halottaikra. Mára a helyzet megváltozott, alig ismerik egymást az emberek. A lényeges feladatot azok végzik, akik az emberi körülményeket biztosítják. Véradást szerveznek, élelmiszert, ruhaneműt gyűjtenek. Új feladataik közé tartozik a hajléktalanok gondozása, de a tragédiák (természeti katasztrófák) áldozatainak megsegítése is. Utóbbira egyre több szükségük lesz a világ elesettjeinek. Nem dicsőségért, hanem azért teszik, hogy enyhítsenek azok fájdalmain. A Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetének elnöke szerint  világszerte tapasztalható, hogy az országok egyre kisebb figyelmet fordítanak szociális ügyekre. Íly módon egyre nagyobb szükség van a vöröskereszt munkájára.

Kucsma Jenőné, az országos szervezet képviseletében tolmácsolta önkénteseik üdvözletét, akik jelenleg is a világ katasztrófa sújtotta övezeteiben dolgoznak. Mint mondta hatékony, eredményes munka csak azokban az országokban mutatkozik, ahol a szervezet jól együttműködik a kormányzattal.

Az ünnepségen Dénes Istvánné a vöröskeresztes munkájáért kapott elismerést. Bronz fokozatot ért el Domonkos Józsefné, Böcskei Józsefné, Sütő Szilvia. Ezüst fokozatot ért el Boldizsár Lajos mentőtiszt. Arany fokozatot Gyüréné Viola Zsuzsanna, Mag Éva kaptak.   

 

Zatkalik-Peresztegi Virág
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.