Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Segít a bajba jutott szektoroknak a kormány

2020. március 18. 14:45
Felfüggesztik a hiteltörlesztéseket az év végéig, a bajba jutott gazdasági ágazatok pedig további segítséget is kapnak – jelentette be Orbán Viktor szerdán.

Húsbavágó döntéseket hozott a kormány szerdai ülésén – fogalmazott Orbán Viktor. A kormányfő elmondta:

a magánszemélyek és vállalkozások mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét az év végéig felfüggesztik.

A rövid lejáratú hitelek határidejét június 30-ig meghosszabbítják. A holnaptól felvett új fogyasztási hitelek THM-jét a jegybanki alapkamat + 5%-ban maximalizálják.

A gazdaság több szektora már most súlyos gondokkal küzd: a turizmus, a vendéglátás, a szórakoztatóipar, a sport, a személyszállítás, a kulturális szolgáltatások, nekik kíván elsősorban segítséget nyújtani a kormány. A munkáltatók járalékfizetési kötelezettségét elengedik, a munkavállalókét jelentősen mérséklik, nyugdíjjárulékot nem kell fizetni, az egészségbiztos díja a törvényi minimumra csökken júnis 30-ig. A KATA szerint adózó taxisok általány adófizetési kötelezettségét június 30-ig elengedik.

Ezekben az ágazatokban nem lehet felmondani a helységbérleti szerződéseket, nem lehet megemelni a bérleti díjakat. Június 30-ig a turizmusfejlesztési hozzájárulást sem kell megfizetni. Rugalmasabbá teszik a munkavállalási szabályokat, hogy a munkáltatók és a munkavállalók minél könnyebben meg tudjanak egyezni. 

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.