Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Segít a bajba jutott szektoroknak a kormány

2020. március 18. 14:45
Felfüggesztik a hiteltörlesztéseket az év végéig, a bajba jutott gazdasági ágazatok pedig további segítséget is kapnak – jelentette be Orbán Viktor szerdán.

Húsbavágó döntéseket hozott a kormány szerdai ülésén – fogalmazott Orbán Viktor. A kormányfő elmondta:

a magánszemélyek és vállalkozások mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét az év végéig felfüggesztik.

A rövid lejáratú hitelek határidejét június 30-ig meghosszabbítják. A holnaptól felvett új fogyasztási hitelek THM-jét a jegybanki alapkamat + 5%-ban maximalizálják.

A gazdaság több szektora már most súlyos gondokkal küzd: a turizmus, a vendéglátás, a szórakoztatóipar, a sport, a személyszállítás, a kulturális szolgáltatások, nekik kíván elsősorban segítséget nyújtani a kormány. A munkáltatók járalékfizetési kötelezettségét elengedik, a munkavállalókét jelentősen mérséklik, nyugdíjjárulékot nem kell fizetni, az egészségbiztos díja a törvényi minimumra csökken júnis 30-ig. A KATA szerint adózó taxisok általány adófizetési kötelezettségét június 30-ig elengedik.

Ezekben az ágazatokban nem lehet felmondani a helységbérleti szerződéseket, nem lehet megemelni a bérleti díjakat. Június 30-ig a turizmusfejlesztési hozzájárulást sem kell megfizetni. Rugalmasabbá teszik a munkavállalási szabályokat, hogy a munkáltatók és a munkavállalók minél könnyebben meg tudjanak egyezni. 

vehir.hu
további cikkek
Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. ma 13:48 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. ma 13:01 A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Hétvezér A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Novák Katalin lemondásával elvesztett valamit a politikai közélet, amit Sulyok Tamás valószínűleg sosem fog tudni pótolni. Cserébe ő képes adni valamit, amit viszont Novák nem tudott volna. Sólyom László szellemisége újra bejárhatja a Sándor-palota termeit, miközben a politikai show-tól elbúcsúzhatunk. Véleménycikk a csütörtöki balatonalmádi bejelentésről. ma 14:17 Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat közélet Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat 2014 óta hivatalosan is február 19. a magyar ápolók napja, annak emlékére, hogy ezen a napon született Magyarország első főápolója, a hazai ápolás fejlődésének kiemelkedő alakja, Kossuth Zsuzsanna. A jeles nap alkalmából a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház egy rövid ünnepség keretei közt köszöntötte egészségügyi szakdolgozóit és ismerte el mindennapos áldozatos munkájukat.   ma 11:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.