Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

A megemlékezés elmaradt, az emlékezés nem

2020. március 15. 10:24
A járvány miatt elmaradt a hagyományos megemlékezés a Dózsa téren, a hősök emléke előtt azonban Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő is fejet hajtott.

A politikusok az általuk képviselt közösségek – a város és a választókerület – nevében szimbolikusan megkoszorúzták a Dózsa téri emlékművet. 

Az ünnepi alkalomból Ovádi Péter Kossuth Lajost idézte közösségi oldalán: "A haza örök, s nem csak az iránt tartozunk kötelességgel, amely van, hanem az iránt is, amely lehet, s lesz."

"Élünk bármilyen rendkívüli helyzetben – mint most is, amikor egy világjárvány miatt nem tarthatjuk közösen egyik legszebb ünnepünket -, nem szabad elmulasztanunk az emlékezést" – fogalmazott közösségi oldalán Porga Gyula polgármester. – "Ha nem együtt, hát külön-külön, otthon, családi vagy baráti körben tűzzük fel a kokárdánkat, öltöztessük ünneplőbe a lelkünket, és legalább gondolatban hajtsunk fejet a hősök emléke előtt. Ennyivel magunknak is tartozunk."

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Ferenc pápa tizenkét női rabnak mosta meg a lábfejét Ferenc pápa tizenkét női rabnak mosta meg a lábfejét Ferenc pápa tizenkét rabnak mosta meg a lábfejét az utolsó vacsorát idéző szertartáson a római Rebibbia büntetés-végrehajtási intézet női szárnyán csütörtökön. Közben Veszprémben krizmaszentelési szentmise vezette be a szent háromnap ünneplését. ma 10:20 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.