2021. június 15.
//
Jolán névnap

Veszprémben bezárnak az óvodák, kiállítóhelyek, könyvtárak, változik a helyi járatos közlekedés rendje

Újabb intézkedésekről tájékoztatta a lakosságot Porga Gyula polgármester szombaton.

A polgármester által kiadott tájékoztatót az alábbiakban közöljük:

A Kormány által 2020. március 13-án bejelentett iskolai bezárást és digitális oktatási rendszer bejelentését követően polgármesterként az alábbi intézkedéseket hoztam 2020. március 16-a, hétfőtől. 

Bár városunkban továbbra sem tudunk koronavírussal fertőzött betegről, de a megelőzés érdekében az alábbi óvintézkedéseket tesszük meg:   

Március 16., hétfőtől minden önkormányzati fenntartású bölcsőde és óvoda bezár Veszprémben. Az intézmények hétfőn és kedden még ügyeletet tartanak és fogadják azokat a gyerekeket, akiknek a rendkívüli helyzetben még nem sikerül megoldani az elhelyezését. A miniszterelnöki kérést figyelembe véve lehetőség szerint ne a nagyszülők, vagy idősebb rokonok vigyázzanak a gyerekekre! 

Március 17., keddtől az iskolai szünet érelmében a V-busz a tanítási szünet szerinti menetrenddel közlekedik. A V-busz tájékoztat továbbá arról, hogy március 16-tól a veszélyhelyzet idejére megszünteti az első ajtós felszállást, és a vezetőnél nem árusítanak menetjegyet, továbbá kordonnal védik a sofőröket. 

Hétfőtől határozatlan ideig zárva tart a látogatók előtt a Laczkó Dezső Múzeum, a Művészetek Háza, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és tagkönyvtárai.  

Hétfőtől szintén határozatlan ideig bezár a Március 15. utcai uszoda. 

Szintén hétfőtől szünetelnek az ügyfélszolgálatok a Polgármesteri Hivatalban. A személyes ügyfélkapcsolat kizárólag az ügyintézővel előre egyeztetett, halaszthatatlan ügyben – mérlegelést követően - lehetséges, de telefonon és elektronikus úton segítjük az ügyintézést. 
Központi elérhetőség: 06/-88-549-100 és a közvetlen telefonszámok: https://www.veszprem.hu/veszpremieknek/polgarmesteri-hivatal/telefonkonyv-e-mail

Tájékoztatom a veszprémieket, hogy Veszprémben jelenleg három háztartásban rendelte el a hatóság a házi karantént. A betegség gyanúja egyiküknél sem áll fenn, tüneteik nincsenek. Az Önkormányzat az értesítést megkapta, a hatósági házi karanténra vonatkozó intézkedéseket megtette. 

Kérjük, a vírus terjedésének megelőzése érdekében, a rendkívüli helyzetben segítsük idős embertársainkat, szüleinket, nagyszüleinket, a szomszédokat a bevásárlásban, mindennapi gyógyszereik beszerzésében. Ne hagyjuk magukra az időseket! 

Továbbá kérem az idősebb veszprémieket, hogy ne tartózkodjanak közösségben és maradjanak otthon, ha tehetik, kérjenek segítséget a bevásárlásban is. 

A munkáltatóktól azt kérem, aki csak teheti, biztosítsa a gyereket nevelő munkavállalók részére az otthoni munkavégzés lehetőségét! 

Kérek mindenkit, hogy lehetőség szerint kerülje a zsúfolt tereket, és azokat a helyzeteket, ahol sokan vannak – mint a bevásárlóközpontok, pályaudvarok. Csak szükséges esetben látogassák ezeket a helyeket, akkor is fokozott figyelemmel, körültekintéssel és türelemmel tegyék! 

Kérek mindenkit, hogy fokozott figyelemmel óvja önmaga és embertársai egészségét! 

Különösen figyeljünk idős embertársainkra, hiszen őket veszélyezteti leginkább a koronavírus. Kérem, aki szeretne segíteni ebben a helyzetben, ajánlja fel idős szomszédainak, ismerőseinek a bevásárlásban való segítséget, közreműködést.

Ha fennáll önnél a koronavírus gyanúja, haladéktalanul értesítse telefonon háziorvosát vagy a www.koronavirus.gov.hu oldalon elérhető zöld számot! 

Ha bármilyen fertőző, vírusos betegség tüneteit észleli magán, ne menjen tömegbe, és ne használjon tömegközlekedést! 

Továbbra is kérünk mindenkit, hogy őrizze meg nyugalmát a hivatalos szervek tájékoztatóiból szerezzen információkat! 

Ez egy új feladat mindenki számára, de hiszünk a közösségünkben, abban, hogy együtt képesek vagyunk kezelni a rendkívüli helyzetet is! Köszönöm a megértést és a türelmet! Az egészségünk a legfontosabb! Figyeljünk magunkra, figyeljünk egymásra!

Veszprém, 2020. március 14. 

Porga Gyula sk.
 

vehir.hu

További cikkek

Befejeződött a tihanyi apátság Királykriptájának feltárása
Befejeződött a tihanyi apátság Királykriptájának feltárása
Befejeződtek a feltárások a tihanyi apátság altemplomában, így ismét látogatható a Királykripta, ahol az alapító I. András király sírhelye is megtalálható. Feltételezések szerint a királyi családtól származó csontokat is találtak az altemplom feltárása során - közölte a munkálatokról tartott hétfői tihanyi sajtótájékoztatón Takács Ágoston vezető régész.
Járműfejlesztői státuszt kapott a Pannon Egyetem
Járműfejlesztői státuszt kapott a Pannon Egyetem
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a járműfejlesztői nyilvántartásába vette a Pannon Egyetemet. A járműfejlesztési státusz immár lehetőséget ad az egyetemnek az egyedileg fejlesztett járműrendszerek, mérőberendezések és aktuátorok nem csak tesztpályán, hanem közúton történő tesztjeinek elvégzésére is.
Baleset miatt lezárták a 8-as főutat Veszprémnél
Baleset miatt lezárták a 8-as főutat Veszprémnél
Összeütközött egy kamion és egy kisteherautó a 8-as főút 47-es kilométerénél, Veszprém térségében, a főutat lezárták - közölte a katasztrófavédelem kedden az MTI-vel.
A Balaton idei fagyija hársmézzel, mandulával és almával készül
A Balaton idei fagyija hársmézzel, mandulával és almával készül
A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó hársmézzel, karamellizált mandulával és almával készülő Mézesem nevű fagylaltja lett a Balaton Fagyija verseny idei győztese - derült ki hétfőn a balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpontban megrendezett díjátadó ünnepségen.
A negyedik műfüves focipályát is átadták Veszprémben
A negyedik műfüves focipályát is átadták Veszprémben
A Deák Ferenc Általános Iskolában hétfőn adták át a műfüves focipályát, amely a Magyar Labdarúgó-szövetség és az önkormányzat összefogásával jöhetett létre. A Jendrassik, a Báthory és a Kossuth iskola után ez volt a negyedik intézmény, ahol infrastrukturális fejlesztés történt.