Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ezeket a tudósításokat nem tudjuk megírni

2020. március 13. 14:37
A március 11-gyel elrendelt veszélyhelyzet miatt tömegesen mondják le a különböző rendezvényeket a koronavírus terjedésének megfékezése miatt Veszprémben is. Összeszedtük, hogy miket kell kihúzni az eseménynaptárból és milyen alternatívák adódnak így is.

"Elmarad, törölve, határozatlan időre elnapolva." Ilyen és ehhez hasonló tárgyú e-mail-ek záporoztak szerkesztőségünkbe a szerdai veszélyhelyzet kihirdetése után a különböző kulturális és szabadidős intézményektől, rendezvényszervezőktől.

Ahogy azt Porga Gyula polgármester is megerősítette csütörtöki sajtótájékoztatóján, a veszprémi intézmények is maradéktalanul betartják a Kormány által hozott korlátozásokat, így városunkban sem lesznek megtartva a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények.

Kulturális fővárosként ez hatványozottan rossz Veszprémnek, azonban abban mind a döntéshozók, mind az átlagemberek többsége egyetért, hogy a vírus kordában tartása érdekében szükségesek ezek az intézkedések.

Megpróbáltuk összeszedni, hogy számszerűen ez hány eseményt érint városunkban.

Ha csak a legnagyobb kulturális intézményeinket nézzük és csak márciusban, akkor az Agórában 13 eseményt töröltek, a két színházban összesen közel 30 darab marad el, a Hangvillában 12 előadást mondtak le, az Expresszóba pedig nem látogat el a Hősök, Byealex és a 30Y sem.

Petőfi Színházban sem lesznek megtartva az előadásokPetőfi Színházban sem lesznek megtartva az előadások

A városi ünnepi programsorozatból 8 eseményt töröltek, közte a központi Dózsa téri megemlékezést is.

Ezeken kívül még legalább 50 kisebb-nagyobb eseményről kaptunk értesítést, miszerint betartva a kormány által hozott korlátozásokat, elnapolják, vagy törlik az eseményüket.

A Cinema City mozija betartva a létszámkorlátozást, továbbra is nyitva maradnak, tehát 99 főig lehet jegyet vásárolni bármelyik filmre.

Azoknak a programoknak, amelyeket a koronavírus miatt töröltek eltérő, hogy mi lesz a sorsa. A legtöbb esetében a szervezők – bízva, hogy hamarosan javul a helyzet – fenntartják, hogy későbbi időpontban megtartják őket. Ezekről érdemes az adott intézmény honlapján tájékozódni.

Ugyanakkor lesznek olyan programok is, amelyeknél nem lesz lehetőség, hogy későbbi időpontban megtartsák őket. A jegyek visszaváltása helyett nemrég indult egy kezdeményezés, miszerint a kultúra támogatása érdekében ne váltsák vissza az emberek ezeket a feleslegesen megvásárolt jegyeket.

Kapcsolódó cikk
Mozgalom indult a kultúra és a művészek támogatásáért
A szerdán bejelentett országos vészhelyzet miatt rengeteg programot kell lemondani.

A tömegrendezvények korlátozása miatt előtérbe kerülhetnek az olyan fakultatív programok, amelyek nem veszélyeztetnek magunkat, vagy másokat. A különböző erdei túraútvonalakon a kullancsok egyelőre nagyobb veszélyt jelentenek, mint a koronavírus, a kullancsok ellen viszont könnyebb védekezni egy jól betűrt nadrággal, vagy riasztó spray-vel.

Ehhez nekünk is van pár tippünk, hogy merre érdemes kimozdulni, ha nem akarunk feltétlenül otthon maradni a veszélyhelyzet ideje alatt sem. Korábbi cikkünkben írtunk ezekről.

Kapcsolódó cikk
Tíz tuti kirándulóhely a Bakony és Balaton térségben
Ha épp nincs strandidő, vagy valami újra vágyunk, ezekre a helyekre mindenképp érdemes elmennünk a párunkkal, ha romantikázni akarunk. Figyelem! Nem csak párkapcsolatban élőknek!
vehir.hu
további cikkek
A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Work in progress A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Különleges helyszínt fedezhetnek fel a Veszprémi Érsekség Work in Progress programsorozatának résztvevői. Február 24-én és 25-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából szervezett „sisakos túrán” az érdeklődők megtekinthetik a Szent Mihály Főszékesegyház altemplomát, valamint a 18. század egyik legnagyobb hatású veszprémi püspökének monumentális barokk síremlékét, amelynek restaurálása idén vette kezdetét. tegnap 16:55 Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. 2024. február 21. 15:23 Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Új állandó tárlattal köszönti a tavaszt a Laczkó Dezső Múzeum. Még töltik a vitrineket, jövő péntektől azonban bárki megtekintheti a Veszprém történelmét a tárgyakon keresztül bemutató kiállítást. 2024. február 20. 19:59 Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Február 22-25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Az EKF programja idén is rendkívül színes kínálattal jelentkezik, koncertet ad a 30Y, a Felső tízezer, workshopot tart a FISZ, és a fantasy is komoly szerepet kap. 2024. február 20. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.