Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Plébánost, pedagógust és jegyzőt díjaztak

2020. március 13. 14:10
Az ilyenkor szokásosnál szűkebb körben adták át a Pro Urbe díjakat pénteken a Városháza Kossuth termében.

A rangos elismerést ezúttal Schall Tamás plébános, Ebele Ferencné a Simonyi iskola igazgatója és dr. Mohos Gábor nemrég leköszönt jegyző vehették át.

Keserédes ünnepnek nevezte a koronavírus miatt korlátozott létszámmal megrendezett díjátadót Porga Gyula polgármester. Hangsúlyozta: amikor ilyen nehéz időket élünk, akkor van leginkább szükségünk arra a bizalomra, amit leginkább egy erős közösség tud nyújtani számunkra. Erős közösségben bízhatunk abban, hogy könnyebben tudjuk venni a krízishelyzet teremtette akadályokat. Nem szabad elfeledkezni arról, hogy a közösség nem önmagától létezik, azt létre kell hozni, egyben kell tartani, ezért is fontos a közösségépítők szerepe.

Hozzátette: ahhoz, hogy valaki közösségépítővé válhasson, olyan emberi tulajdonságok szükségesek, amelyek nincsenek meg mindannyiunkban. Akiket a mai napon a város közössége elismer, rendelkeznek ezekkel a közösségekkel. A Közgyűlés egyhangú szavazással döntött úgy, hogy a ma díjazott három életmű méltó erre az elismerésre. A mai díjazottak – egy tanító, egy pap és a jegyző – azok a szereplők, akik a régi időkben is egy közösség mozgatórugói voltak – jegyezte meg a polgármester.

Schall Tamás már fiatalon a várbeli piarista templom közösségének tagja volt. 1988-ban, két évvel pappá szentelése után nyílt meg a Magyarok Nagyasszonya kápolna. Ettől az évtől végzi lelkipásztori munkáját a Cholnoky lakótelepen. Szervezésében 1989 január elsejével megkezdte működését a Magyarok Nagyasszonya Plébánia. Először egy kis kápolna állt rendelkezésre, majd megkezdődött a templom építése, mely 1995-ben készült el. A felépült templom jelentős értékekkel gazdagítja Veszprém városát. Schall Tamás Atya mára egy olyan közösséget tudhat magáénak a Cholnoky lakótelepen, mely meghatározza a városrész arculatát, magja és kiindulópontja lehet egy szélesebb összefogásnak. Tamás Atya nagy szeretettel, buzgalommal hozta létre a közösséget, amely rendkívül erős, határozott egyéniségének köszönhetően immár több, mint 30 éve létezik és összetart. A város iránti szeretete és elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen. 

Ebele Ferencné 25 éve igazgatója a veszprémi Simonyi Zsigmond Ének- Zenei és Testnevelési Általános Iskolának. Kinevezése óta meghatározó egyénisége a város pedagógus közösségének. Mesterpedagógusként nagy szakértelemmel és elhivatottsággal végzi munkáját. Az oktatásért elkötelezett. Irányítása alatt az iskola folyamatosan fejlődött és vált a város szakmailag egyik legelismertebb és legnépszerűbb intézményévé. 2007-ben az általános iskolák igazgatói munkaközösségének vezetőjévé választották. Kiváló problémamegoldó- képességével, empátiájával eredményesen képviseli a köznevelés valamennyi szereplőjét. Közösségépítő munkája kiemelkedő. Szakmai együttműködések keretében segíti a város különböző civil szervezeteit. Eredményes pályázati tevékenységével jelentős támogatást szerzett a város köznevelésének fejlesztési céljaira. 2017-ben szakmai munkáját Ranolder- díjjal ismerte el a város. 

Dr. Mohos Gábor a Lovassy László Gimnáziumban érettségizett majd a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen szerzett igazgatásszervező végzettséget. A Pécsi Tudományegyetemen szerzett jogász diplomát 2005-ben, 2008-ban pedig munkaügyi szakjogász lett. Jogi szakvizsgáját 2013-ban tette le, majd kérte regisztrációját az ügyvédi kamaránál. 2002 óta dolgozott Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában, kezdetben személyzeti csoportvezetőként, majd aljegyzőként, a Jegyzői Iroda irodavezetőjeként. 2011-ben adta be pályázatát a jegyzői pozícióra, majd lett 9 éven át a város jegyzője. Legfontosabb célkitűzésének szolgáltató hivatal létrehozását, legfontosabb feladatának a hivatal összefogását, összetartását tekintette. A Pécsi Tudományegyetem Általános Jogtudományi Karának Alkotmányjogi Tanszékének óraadó tanára is. Dr. Mohos Gábor szakmai tudása, emberi magatartása példaértékű. Az állampolgárok ügyeik intézésében minden alkalommal bizalommal fordulhattak hozzá. Munkáját precízen, pontosan végezte. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom választás 2024 Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom A Mi Hazánk Mozgalom részéről a veszprémi elnökük, Kovacsics Zsolt száll ringbe az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. Mindezt Toroczkai László, a párt országos elnöke jelentette be pénteken Veszprémben, akitől azt is megtudtuk, hogy az európai parlamenti választáson is komoly ambícióik vannak. Ehhez egy európai szinten is jelentős támogatót már maguk mögött tudhatnak. ma 14:43 Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. tegnap 13:48 A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben Február 25. a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja, melyet Kovács Béla kisgazda politikus 1947-ben történt letartóztatásának évfordulója kapcsán jelölt ki a parlament még 2000-ben. Az emléknaphoz kapcsolódóan pénteken Veszprémben is fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.  ma 9:14 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. tegnap 13:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.