Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A politikai rabok emléke előtt tisztelegtek

2020. március 6. 12:56
Koszorúzással vette kezdetét pénteken az az emléknap, amelyen az 56-os politikai meghurcolás áldozatainak emléke előtt tisztelegtek.

A gulág áldozatainak tiszteletére emelt emlékmű előtt tartottak koszorúzást péntek délelőtt a belvárosban. A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet és a Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete (SZÓRAKÉSZ) által szervezett eseményen a bajtársközösség tagjai mellett jelen volt és koszorút helyezett el Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselői is.

A megemlékezésen Menczer Erzsébet a SZÓRAKÉSZ elnöke ünnepi gondolataiban kiemelte, hogy jó olyan városba látogatni, ahol nem felejtik el ennek a vészkorszaknak az áldozatait és méltó módon megemlékeznek róla időről időre.

Menczer ErzsébetMenczer Erzsébet

Kiemelte, hogy rendkívül fontos, hogy a fiatal generációnak is átadják ezeket a tapasztalatokat, hiszen csak így maradhat fent az ártatlan áldozatok emléke.

Örömét fejezte ki, hogy az új nemzeti alaptantervben is kiemelt helyet kapott ez a korszak és annak történései.

Az emléknap további részében a Szaléziánumban mutatták be Menczer Erzsébet édesapjáról szóló dokumentumfilmet „Menczer Gusztáv – Életre ítélve” címmel.

A filmbemutatóról későbbi cikkükben hírt adunk majd.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.