2021. május 8.
//
Mihály névnap

Két embercsempészt és hét illegális bevándorlót fogtak a nyolcason

2020. március 5. 13:56
police.hu
Két szír állampolgár illegális migránsokat akart jogellenesen Ausztriába szállítani. A Veszprém megyei rendőrök elfogták őket.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai március 4-én késő este a 8-as számú főúton, Kislőd közelében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának közreműködésével ellenőriztek egy osztrák honosságú Nissan Murano típusú személygépkocsit.

fotó: police.hufotó: police.hu

Az autóban – amely Ausztria felé haladt – a sofőrön kívül hat szír, további egy algériai állampolgár utazott. A hét utas az elsődleges adatok szerint illegálisan jutott Magyarország területére, jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A járművezetőt egy társa is segítette egy másik autóval. Őt fél órán belül az Ajkai Rendőrkapitányság járőrei szintén a 8-as számú főúton, Apácatorna közelében fogták el.

Az autókat vezető két szír állampolgárt, valamint a hét illegálisan az országban tartózkodó férfit előállították a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra. A nyomozók a 23 éves és 24 éves sofőröket őrizetbe vették, kihallgatásuk folyamatban van.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek a hét illegális migráns ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

vehir.hu

További cikkek

Baleset miatt lezárták a 8-as főutat Várpalota közelében
Baleset miatt lezárták a 8-as főutat Várpalota közelében
Árokba csúszott egy kamion a 8-as úton, Várpalota közelében péntek délután. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrség az útszakaszt teljes szélességében lezárta - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.
Több százezer forint értékben lopott cipőket
Több százezer forint értékben lopott cipőket
A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták a 29 éves kömlői lakost.
ŐRIZETBEN A VESZPRÉMI ÉKSZERBOLTI RABLÁS EGYIK ELKÖVETŐJE
ŐRIZETBEN A VESZPRÉMI ÉKSZERBOLTI RABLÁS EGYIK ELKÖVETŐJE
A veszprémi nyomozók a nemzetközi együttműködésnek köszönhetően és a szakértői vizsgálatok eredményeként azonosították a 29 éves román férfit.
Pénzbírságra büntették a vasúti sorompót letörő autóst
Pénzbírságra büntették a vasúti sorompót letörő autóst
A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével 200 000 forint pénzbüntetéssel sújtotta azt a 39 éves budapesti férfit, akivel szemben gondatlanságból elkövetett közlekedés biztonsága elleni vétség miatt emelt vádat az ügyészség.
Tamás Attila az Év Veszprémi Tűzoltója
Tamás Attila az Év Veszprémi Tűzoltója
Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napján elismeréseket adtak át a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóságon.