Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Családjukat rajzolták le

2020. február 15. 13:16
A családom a csapatom. Ezzel a mottóval hirdettek rajzpályázatot gyerekeknek a házasság hetéhez kapcsolódóan, melynek eredményhirdetését szombat délelőtt rendezték meg a Petőfi Színházban.

A Kukkantó Baráti Kör Egyesület rajzpályázatának védnökei idén is Porga Gyula polgármester és dr. Márfi Gyula nyugalmazott érsek voltak, akik a szombat délelőtti díjátadón is felszólaltak. Porga méltatta a rendezvényt, amiért az az egész családot megszólítja, gyerekektől a nagyszülőkig sokan gyűltek össze a színház aulájában. Ez különösen azért fontos, mert ahhoz, hogy a városban közösségek épülhessenek, a legkisebb közösségek, a családok jelentik az alapot. A városvezető megjegyezte: azt szeretné, ha Veszprém olyan város lenne, ahol jó gyereket nevelni, ahol a kicsik, a szülők és a nagyszülők is jól érzik magukat.

Márfi Gyula arra intette a szülőket: a gyerekeknek szükségük van a szeretetteljes fegyelmezésre, manapság ugyanis olyan világot élünk, ahol megszűntek a szigorú nevelési szabályok, ahol a gyerekek zsarnokoskodnak a szülők, a tanulók a tanárok fölött. Ez az állapot pedig a gyerekeknek sem jó. Az egykori érsek kritizálta az elvált szülőket (ahogy fogalmazott, a gyerekek konzervatívok, nekik az apa és az anya jelenlétére van szükségük) és a vallási ideológiáktól mentes nevelést is.

A Kukkantó Egyesület által meghirdetett rajzpályázatra négy korosztályban nevezhettek a gyerekek, a pályamunkákat Környei Ágota festőművész, Héthelyi Réka mentor, Somogyi Eszter a Szent Margit Óvoda vezetője és Csík Richárd önkormányzati képviselők zsűrizték. 
 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.