Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Tegyen még ma az ízületei egészségéért!

2020. február 14. 9:38

Ahhoz, hogy hatékonyan felléphessen az ízületeinek egészsége érdekében, ismernie kell azok felépítését és a mozgásban betöltött szerepét: a csontok megszakított összeköttetései az ízületek, amelyek egy ízületi árokban foglaló ízületi fejből, tokból, a tokot erősítő szalagokból, valamint porcból állnak. A mozgásban fontos szerepet játszanak mind a csontok, mind az ízületek, így egészségükre muszáj odafigyelnie. Optimális működésük elképzelhetetlen az ízületi tok egyik rétegében termelődő ízületi nedv nélkül, amely az ízületek gördülékeny mozgását teszik lehetővé.

Ideje megszabadulni az ízületi fájdalmaktól!

Az ízületi gyulladásoknak közel 200 különböző változatát ismerjük, egy azonban közös bennük: mindegyikük rendkívül fájdalmas. A modern kor két legelterjedtebb gyulladása: 

  • az oszteoartritisz, amely egy degeneratív, gyulladásos megbetegedés; jellemzően fájdalmat és mozgási nehézséget okoz, és végeredményben ízületi kopást és porcleválást idézhet elő;
     
  • a rheumatoid arthritis, amely egy krónikus gyulladás, és elsősorban az ízületi szöveteket támadja meg.

Számos ízületvédő készítmény van a piacon, ami segíti a gyógyulást és a mozgékonyság fokozását. A zöldkagyló alapú étrend-kiegészítő is ízületvédő készítmény, ám emellett olyan sokoldalú tápanyagforrás, amely magas vitamin- és ásványi anyag tartalommal rendelkezik.

A Mannavitánál kapható zöldkagyló kapszula 13% glükozaminglikánt tartalmaz, amely segíti az ízületi nedv képződést, ezáltal elkerülhető a csontok egymáshoz súrlódása, ami nagy fájdalommal és gyulladással jár. 

A fentieken túl magas az ásványi anyag, a nyomelem, a kalcium, a magnézium, a jód, a foszfor, a vas, a kálium, a cink, a szelén, az Omega-3 zsírsav és a vitamin tartalma (A, B1, B2, B6, B12, C, D1, D3, E). 

Amennyiben az ízületi gyulladás már fennáll, akkor sem késő, hiszen a glükozaminglikán segíti az ízületi szövetek gyógyulását, gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően pedig csökkenti a regenerálódási időt. Mindezeken felül fokozza a kötőszövetek, az ízületek és a szalagok rugalmasságát, ezáltal segíti az újabb sérülés megelőzését. Ízületi panaszok esetén forduljon orvoshoz és az orvos utasításait betartva, a terápia kiegészítéseként glükozaminglikán tartalmú készítményt fogyasztva elősegítheti a gyorsabb gyógyulást.

A megelőzés sem várhat!

A zöldhéjú kagyló olyan gyulladáscsökkentő hatású készítmény, amely alkalmas arra, hogy megakadályozza a csontok és porcok pusztulását, D-vitamin tartalma pedig segít a tünetek enyhítésében. A benne lévő glükozaminglikánra azért van szüksége a szervezetnek, mert azt nem képes önmaga előállítani. A benne lévő kondroitinnal együtt erősítik az ízületek ellenálló képességét, ezáltal megelőzhetőek az időskori ízületi kopások és az ízületet érintő sportsérülések.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.