Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Együttműködés a sportszakmai fejlődésért

2020. február 11. 22:10 // Forrás: VEDAC
Az egyetemi és a városi sportélet három meghatározó sportszervezete kötött stratégiai együttműködési megállapodást a vonzáskörzetének sportszakmai fejlesztése érdekében.

Az egyetemi sportélet szervezéséért és a sportcélú oktatásért felelős Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézet (PE-TSI), az egyetemisták számára is sportolási lehetőséget biztosító, 8 szakosztályt működtető és a jogelőd egyesületeivel együtt idén hetvenéves Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) és a város egyik legnagyobb sportklubja, az idén harminc éves Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a Pannon Egyetemen kötött stratégiai együttműködési megállapodást 2020. február 11-én.

A három szervezet együttműködése, szoros kapcsolata nem újkeletű, hiszen eddig is számos területen dolgoztak együtt, de a jövőben egy magasabb szintre és szélesebb körre kiterjesztve képzelik el az együttműködést.

A Pannon Egyetem és a VEDAC között már 2015-ben keretmegállapodást született, mely elsősorban a Sport és Tanulás programhoz kötődik. A Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézete által gondozott program az élversenyzők tanulmányi előmenetelét segíti, a programba rendszeresen kerülnek be a VEDAC atlétái. A Pannon Egyetemmel kötött keretmegállapodás sportszakmai tartalmát alapozza meg a most megkötött stratégiai együttműködési megállapodás.

Az edzőképzés terén is szoros az együttműködés, hiszen a VEDAC szakemberei szerepet vállalnak a PE-TSI által koordinált sportedző képzésben, valamint a VESC-cel karöltve több programot és rendezvényt is valósítottunk már meg közösen. A PE-TSI és a VESC motivációja, hogy az egyetemen meghonosított sportszolgáltatásokat, folyamatosan fejlesztett infrastruktúrát és az egészséges életmód megalapozását segítő tudást – túllépve az egyetem falain – megosszuk a sportos közösség felé

– fogalmazott dr. Edvy László.

A most megkötött stratégiai együttműködési megállapodás apropóját az adta, hogy a VESC idén ünnepli alapításának 70. évfordulóját, a VEDAC-ot pedig éppen 30 éves alapították, így a két klub együttesen egy jelképes 100 éves évfordulót ünnepelhet. A másik apropó pedig az, hogy a sportszakmai együttműködést egy még magasabb szintre kívánja fűzni a két klub.

A VESC közel egyidős a Pannon Egyetemmel, az egyesület feladata mindig is az volt, hogy biztosítsa a hallgatók számára a minél szélesebb sportolási lehetőséget, valamint a kötelező testnevelést is számos sportágban tudják teljesíteni nálunk a hallgatók. Az egyetem mellett a városi sportéletben is jelentős szerepet töltünk be, hiszen a város legtöbb szakosztályát működtető egyesülete vagyunk. Ebben az együttműködésben sportszakmai fejlődési lehetőséget látunk

– mondta el Szentessy Balázs.

A PE-TSI, a VESC és a VEDAC alapértékként tekint a szervezetek egyetemi és városi kötődésére, együttműködésükkel a közös értékek mentén egymás tevékenységét, működését és fejlesztését támogatják. A közös munka kiterjed a sportszakember képzésre, a rendezvényszervezésre, az egészséges életmód és szabaidősport ösztönzésére, a fiatal tehetségek és az élport támogatására.

A megállapodás kiterjed a szervezetek humánerőforrásának és eszközellátottságának allokációjára, összehangolására, ami példa lehet más sportszervezetek számára.

Az együttműködés részét képezi az, hogy a három szervezet sportszakmai tudását, erőforrásait megpróbálja egymás javára fordítani, közös programokat, projekteket megvalósítani. Az eddigi közös munka jó alapot biztosít egy hosszú távú, eredményorientált együttműködés megteremtésében

– érvelt Németh Attila.

A rendezvények tekintetében például idén már a VEDAC is bekapcsolódik a hagyományos Egyetem Kör futóverseny szervezésbe. Az együttműködés következő nagy lépcsője a sportszakemberek továbbképzése, ami nyitott lesz a városi és környékbeli sportegyesületek, sportszakemberek számára is.

Első lépésként márciusban és áprilisban sportszakmai előadásokat szervezünk a Pannon Egyetemen. Fontos megjegyezni, hogy ezek, a résztvevők számára ingyenes előadások nyitottak lesznek más sportklubok irányába is, várjuk az érdeklődő sportolókat, edzőket, sportvezetőket, szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy az ő tudásuk is bővülhessen. A programok nyitottak a szabadidősportolók, a lakosság számára is

– ismertette a program részleteit Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója.

Március 18-án Hogyan táplálkozz, ha sportolsz? címmel Kindl Gábor tart előadást, március 25-én sportpszichológiai témában, Téthelyzetben címmel Szilárdi Katalin, míg április 15-én dr. Béres Sándor mozgáselemzési módszerekről tart előadást. A programokról és az előadókról később még részletes információk lesznek elérhetők.

vehir.hu
Simon Dani
további cikkek
Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. tegnap 14:40 Programajánló - A háború és béke kérdései Programajánló - A háború és béke kérdései Mindannyiunkat aggodalommal töltenek el a világban jelenleg zajló brutális háborúk, a megoldhatatlannak tűnő fegyveres konfliktusok. Mégis a modern társadalom információs zajában, a témában erősen átpolitizált kommunikációs térben roppant nehéz a valódi történésekről tudományosan megalapozott, hiteles információkhoz jutni. Erre reagál most a Pannon Egyetem és az MTA VEAB, akiknek közös szervezésében az egyik leghitelesebb magyar biztonságpolitikai szakértő érkezik Veszprémbe előadást tartani. 2024. április 9. 11:32 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.