Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tíz év alatt harmadával nőtt a bölcsődei férőhelyek száma megyénkben

2020. február 5. 15:20
A bölcsődefejlesztésekről és a Családvédelmi Akciótervről tartottak tájékoztatót a Megyeházán szerdán.

– Veszprém megye gyerek- és családbarát megye, az itt élőkkel hisszük és valljuk, hogy kevés hely van az országban, ahol olyan minőségi gyerekkort és kiváló oktatást lehetne biztosítani, mint itt – ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg Takács Szabolcs kormánymegbízott azt a tájékoztató rendezvényt, amely során az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Veszprém Megyei Kormányhivatal szakemberei vázolták fel a Családvédelmi Akcióterv egyes intézkedéseit az érdeklődőknek.

Takács a helyi viszonyok ismertetésekor további pozitív észrevételeket is tett: mint mondta, oktatási intézményeink innovatívak, a városvezetők és országgyűlési képviselők munkájának köszönhetően folyamatos fejlődésnek vagyunk tanúi Veszprém megyében. Megjegyezte: a Kormányablakokban, ügyfélterekben is igyekeznek segíteni a kisgyerekes szülőknek gyerekváró sarkok, pelenkázó lehetőségek kialakításával.

Dr. Erőssné dr. Nacsa Olga, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Gyermekügyi Főosztály osztályvezetője rámutatott: a  kormány célja a demográfiai válság megállítása, a leendő szülők ösztönzése, hogy minél fiatalabb korban vállalják első gyermeküket. Ebben a bölcsőde azért különösen fontos, hogy meg tudják teremteni a család és a munkahely egyensúlyát, ne kelljen választani a gyerekvállalás és karrier között. 

Az osztályvezető ismertette az elmúlt tíz év eredményeit is: 2010 óta megduplázódott azon települések száma az országban, ahol bölcsődei ellátás működik, és a következő két évben további húszezerrel növelnék a férőhelyek számát, a jelenlegi 51 ezerről hetvenezerre. Veszprém megyében a 2010-es 1210 férőhelyet mára 1663-ra bővítették.

A délután további részében a nagyszülői GYED-ről adott tájékoztatást Kottáné dr. Baranyi Mária Erzsébet, az EMMI Családügyi Támogatási Főosztályának vezetője, majd a bölcsődék működési engedélyének kiadásáról Baunok-Horváth Julianna, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztályának szociális szakügyintézője beszélt. A program zárásaként Bakos György tűzoltó alezredes az új tűzvédelmi szabályzatot ismertette. 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán, szociológus, közgazdász volt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényének a vendége szerda délelőtt a kamara nagytermében. Az országosan is elismert szakember előadásában feltárt olyan összefüggéseket a globális gazdaság mechanizmusaiban, amik választ adhatnak számos gazdaságot érintő kérdésre. A jövőkép optimista, de nem magától értetődő. tegnap 23:09 Együttműködési megállapodást írt alá a VSZC és a Veszprémi Érseki Főiskola Együttműködési megállapodást írt alá a VSZC és a Veszprémi Érseki Főiskola Kedd délelőtt ünnepélyes keretek között írt alá együttműködési keretmegállapodást a két fél, vagyis a Veszprémi Szakképzési Centrum valamint a Veszprémi Érseki Főiskola. tegnap 15:28 Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. tegnap 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. 2024. február 20. 13:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.