2023. június 6.
//
Norbert névnap

A Deák iskolával szemben építtetne kutyafuttatót Gerstmár Ferenc

Az önkormányzati képviselő szerint a Görgey Artúr utca keleti, az iskolával átellenes oldalán található zöldterület alkalmas lenne kutyafuttató építésére.

2018 júniusában nyújtott be indítványt Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő arra vonatkozóan, hogy a polgármester a Jutasi úti lakótelepen készíttessen helyszínjavaslattal és költségkalkulációval tervet kutyafuttató létesítésére. A közgyűlési többség akkor elutasította az indítványt, ám 2019 szeptemberében elfogadott zöldfelületi stratégia már foglalkozott a témával, és a megszavazott határozat feladatként fogalmazta meg 2020. március 31-i határidővel a közterületi kutyafuttatók kijelölését, a döntés előkészítését.

A 2. választókerület képviselőjeként Gerstmár Ferenc most arra kéri a városüzemeltetési irodát, hogy vizsgálják meg, hogy alkalmas-e közterületi kutyafuttató kialakítására a Görgey Artúr utca keleti, Deák Ferenc Általános Iskolával átellenes oldalán elterülő füves-fás terület.

Gerstmár Ferenc, háttérben a tervezett kutyafuttató helyszíneGerstmár Ferenc, háttérben a tervezett kutyafuttató helyszíne

Ha igen, szorgalmazza, hogy az erre a célra szánt idei költségvetési keretből valósuljon meg itt a kutyafuttató. Gerstmár szerint a javasolt helyszín a szomszédos 5. választókerületben élők jelentős része számára is könnyen elérhető lehetőséget biztosítana.

A képviselő hangsúlyozta, a kutyatartók és a kutya nélküliek konfliktusmentesebb együttélését is segítheti a kutyafuttató megépítése. – Megfelelő infrastruktúra biztosítása mellett számíthatunk arra, hogy mindkét csoport, és természetesen a kutyák mindennapjait egyaránt sikerül gondtalanabbá tenni.

Ge. Á.

További cikkek

Hatalmas fake news volt a veszprémi perverz csúszda
Hatalmas fake news volt a veszprémi perverz csúszda
Talán egy jó hecc, talán az ostobaság, vagy szándékos félrevezetés állt amögött, amikor a napokban végigsöpört a veszprémi internetes fórumokon a város legújabb játszóterének képe, ahol finoman szólva egy csúszda megszentségtelenített egy mászókát. Spoiler: úgy kamu az egész, ahogy van, már ami a veszprémi vonatkozását illeti. A csúszda tényleg létezett valahol.
Látványos újítás miatt volt félpályás lezárás a Viadukton
Látványos újítás miatt volt félpályás lezárás a Viadukton
Megkapja a neki járó fényt Veszprém egyik ikonikus látványossága, a Viadukt, de mellette a Városháza, a Tűztorony és a Hősök kapuja is fényesebb lesz hamarosan.
A dió egy csoda! – 10 tudományosan igazolt egészségügyi hatás
A dió egy csoda! – 10 tudományosan igazolt egészségügyi hatás
Mutatunk pár érdekességet a dióról, hogy mi minden rejlik egy kemény csonthéj mögött.
Mit tehet Olaszország, hogy ne nyelje el a tenger Velencét?
Mit tehet Olaszország, hogy ne nyelje el a tenger Velencét?
Az emelkedő tengerszint és a város süllyedő alapja nagy veszéllyel fenyeget. Olaszország nem szeretné, hogy a várost örökre elnyelje a tenger, így a katasztrófa elkerülése érdekében különböző szabályozásokat vezetnek be, és ötletekkel állnak elő.
Veszprémben találkoztak Európa fiataljai
Veszprémben találkoztak Európa fiataljai
Öt országból érkeztek középiskolás fiatalok az Európai Parlament Nagykövet Iskoláinak regionális nemzetközi találkozójára Veszprémbe, amit június 1. és 3. között tartanak.