Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Játék a rózsaszínnel, Veszprémtől Milánóig

2020. január 28. 12:14 // Forrás: Giro d'Italia
Csütörtök este rózsaszínbe öltözik az Óváros tér a Giro d'Italia kerékpáros körverseny tiszteletére. A mezőny pontosan 100 nap múlva indul Budapestről és érinti Veszprémet is. Ugyanakkor a Giro sohasem kizárólag csak a sportról szólt, hanem a fesztiválról is. Összeszedtünk néhány képet, hogy miről is van szó pontosan.

Miért pont rózsaszín? Jogosan tehetjük fel a kérdést. A választ a La Gazetta dello Sport, Olaszország és Európa legrégebbi sportnapilapja adja meg, amely szintén ebben a színben jelenik meg az olasz csizma újságosainál. Ez a sportlap a Giro d'Italia első számú támogatója, a rózsaszín árnyalat pedig mára a kerékpárverseny védjegyévé is vált.

Épületfestések, szabadtéri installációk, vicces, meghökkentő és néhány esetben extrém megoldásokkal is készülnek a rajongók a teljes útvonalon keresztül minden évben, amelyek központi eleme minden esetben a rózsaszín.

Összeszedtünk néhány példát a Giro d'Italia archívumából, amelyek közé reményeink szerint csütörtök után a veszprémi kivilágított Tűztorony és Városháza is csatlakozik majd.

A rajt után még az utolsóból is lehet első

Szökésben

Nem kell egből kidobni a ruhát, ha összemostuk véletlenül a fehéret a pirossal

A lufik elengedhetetlen kellékei a fesztiválnak

Treviso-ban a Porta San Tomaso-t festették rózsaszínűre

Ponte di Legno-ban viszont egy egész sípályát

Leonardo da Vinci szülővárosa sem maradt ki a Giro-ból

Idén, amikor a Badacsony mellett halad el a mezőny hasonló látványra készülhetünk

Szélmalommal nálunk nem találkoznak a versenyzők, de például a Duna-kanyar is számos látványos képkockával kecsegtet

Arról nincs információnk, hogy a Balatont is rózsaszínre festjük-e

A Giro-n közvetlen a kapcsolat a versenyzőkkel

Vagy még annál is közvetlenebb...

Pezsgőzés nem csak a Forma 1-es futamok végén van

2018-ban Izraelből indult a verseny, idén Budapestről

A befutó pedig mindig szoros

Több mint 160 induló versenyző szeretne ezen a képen szerepelni

vehir.hu
további cikkek
Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom választás 2024 Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom A Mi Hazánk Mozgalom részéről a veszprémi elnökük, Kovacsics Zsolt száll ringbe az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. Mindezt Toroczkai László, a párt országos elnöke jelentette be pénteken Veszprémben, akitől azt is megtudtuk, hogy az európai parlamenti választáson is komoly ambícióik vannak. Ehhez egy európai szinten is jelentős támogatót már maguk mögött tudhatnak. tegnap 14:43 Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. 2024. február 23. 13:48 A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben Február 25. a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja, melyet Kovács Béla kisgazda politikus 1947-ben történt letartóztatásának évfordulója kapcsán jelölt ki a parlament még 2000-ben. Az emléknaphoz kapcsolódóan pénteken Veszprémben is fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.  tegnap 9:14 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. 2024. február 23. 13:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.