Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
24°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
24°C

Tokió 2020 - Kvalifikációs ABC: egy fix csapat, további négy még versenyben

2020. január 28. 10:59 // Forrás: MTI
Szűk hat hónappal a tokiói olimpia rajtja előtt a klasszikus csapatsportágak közül egyedül férfi vízilabdában biztos a magyar részvétel.

Bekerülhet még az ötkarikás mezőnybe a női vízilabda-, valamint a női kézilabda-válogatott, illetve van még lehetősége ugyanerre 3x3-as kosárlabdában a férfi és a női csapatnak is. Hagyományos kosárlabdában, labdarúgásban, röplabdában, strandröplabdában, gyeplabdában, rögbiben, baseballban és softballban nem lesz magyar együttes.   

A programba be-, illetve visszakerült öt új sportág - a baseball/softball mellett a hullámlovaglás, gördeszka, sportmászás és karate - versenyei közül csupán utóbbiban mutatkozik remény arra, hogy magyar sportolóért szoríthassanak a szurkolók.   

A már említetteken kívül biztosan nem lesz magyar induló gumiasztalban, lovassportban és kevés az esély a kvalifikációra BMX-ben, pályakerékpárban, golfban, műugrásban, szlalom kajak-kenuban és evezésben.

Ugyanakkor 11 sportágban - asztaliteniszben, atlétikában, birkózásban, kajak-kenuban, országúti kerékpárban, öttusában, sportlövészetben, tornában, medencés és nyíltvízi úszásban, vitorlázásban és vízilabdában - már fix kvótákkal, kvótásokkal rendelkezik Magyarország, további háromban - cselgáncsban, triatlonban és vívásban - pedig biztosan lesz magyar induló a kvalifikációs időszak zárultával.

A magyarok jelenleg 74 indulási hellyel rendelkeznek.

A MOB 13 magyar érmet és még 24 pontszerző helyezést prognosztizál a nyári játékokra, amelyen
144-179 fős csapattal számol.    

Legutóbb, Rio de Janeiróban 160 magyar versenyző állt rajthoz, és 15 éremmel, 8 arannyal, 3 ezüsttel és 4 bronzzal tértek haza.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.