Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
21°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
21°C

Épül az új balatonfüredi vitorláskikötő

2020. január 28. 10:13 // Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség
A decemberben lezajlott szerződéskötés és a terület birtokba adása után újabb mérföldkőhöz érkezett a „Balatonfüredi Megállópont” megvalósítása. A régi kikötő bontási munkálatainak megkezdésével elindult a kikötő építés – tájékoztatott a Magyar Vitorlás Szövetség.

Megkezdődtek az építési munkálatok Balatonfüreden, a Füred Camping területén, ahol új turisztikai megállópontot létesítenek. A munka a meglévő stégek fa járófelületeinek bontásával, a vasszerkezetek kiemelésével, valamint a cölöpök kihúzásával indult. A jelenlegi kikötőmedence megtisztítása előreláthatóan egy hetet vesz igénybe. Ezt követően kezdik meg az új kőmóló és kikötőmedence létesítését. 

A közel 2 milliárd forint értékű beruházás hozzájárul a turisztikai szezon meghosszabbításához és a vendégszám növekedéséhez. A balatonfüredi megállópont fejlesztés keretében egy 142 hajó fogadására alkalmas kikötői fejlesztést valósítanak meg. A kemping területén kialakításra kerülő kikötő olyan sport- és szabadidős turisztikai létesítmény lesz, amely magas színvonalú sportesemények, rendezvények lebonyolítására is alkalmas.
 

vehir.hu
további cikkek
Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse 80 évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Királyi Honvéd Légierő 101. Puma Honi Légvédelmi Vadászrepülő Osztálya (Ezrede), melynek apropóján városunkban is megemlékezést tartottak a Magyar Tartalékosok Szövetségének Veszprém Megyei Egyesülete szervezésében. tegnap 12:50 Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? közélet Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? Csütörtökön rendezték meg az egykori gyermekkórház helyszínén, a most új funkciókat ellátó ActiCity rendezvényközpontban a Balaton Konferenciát a Pannon Egyetem és a Portfólió online gazdasági lap közös szervezésében. Az előadók gazdasági szempontból közelítették meg a Balaton szerepét, az esemény nyitóelőadását Dr. Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter tartotta.   tegnap 11:59 Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók tűzoltóság Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók Szent Flórián-nap alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amelyen több elismerést is átadtak a megye tűzoltóinak, hivatásosoknak és civileknek is. tegnap 15:56 Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat adomány Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat Az Országos Jótékonysági Vadászegylet a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány részére adott át egy milliós értékű légzéstámogató rendszert. A vadászoknak nem ez volt az első jótékonysági akciója, már tizenegyedik éve segítik a hazai kórházakat. tegnap 15:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.