Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
12°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
12°C

Miért lesz minden rózsaszínű csütörtökön a belvárosban?

2020. január 24. 17:09
Január 30-án elkezdődik a visszaszámlálás - onnantól számítva 100 nap múlva rajtol el Budapestről az idei Giro d’Italia kerékpáros körverseny ami érinteni fogja Veszprémet is. Ennek alkalmából egy jókedvű, korcsolyázós programra invitálnak mindenkit Veszprémbe, az Óváros téri korcsolyapályára a „Rózsaszín Fények Éjszakáján”.

Mi is a Rózsaszín Fények Éjszakája?

Az épületek megvilágítása, 100 nappal a Giro d’Italia rajtja előtt, tradíció. Ilyenkor az útvonal városai közül számos helyszínen egy-egy város, település jelentős épületét világítják meg rózsaszínűre.

Mint az köztudott, a Giro d’Italia idén május 9-11 között Magyarországról rajtol. A versenyzők Budapestről indulnak és a háromhetes kerékpáros körverseny első három szakaszára hazánkban kerül sor Budapest, Esztergom, Győr, Székesfehérvár, Veszprém, Keszthely és Nagykanizsa érintésével, hogy csak a legnagyobb településeket említsük.

Kapcsolódó cikk
Benvenuto Giro d'Italia! Két keréken érkezik a világ élvonala Veszprémbe
Jövőre Magyarországról rajtol el a világ egyik legnagyobb kerékpárversenye, a Giro d'Italia. A hazánkban rendezett három szakasz érinti Veszprémet is, és végighalad a Balaton északi partján. A verseny részleteiről és legfontosabb tudnivalóiról a szervezőbizottság kedden workshop keretében számolt be a Hangvillában.

A mezőny tulajdonképpen már május 7-én délután bemutatkozik, amikor a budapesti Hősök terén kerül sor a csapatbemutatóra. A Nagy Rajt, a Grande Partenza felvezető eseményei közül ebben az esztendőben az első jelentősebbre január 30-án kerül sor a Városligeti Műjégpályán, a Nemzeti Sportügynökség szervezésében, olimpiai bajnokok, sportolók részvételével. Kovács Ágnes, Kiss Gergely, Kovács István és Szávay Ágnes is ott lesz a Műjégen, a magyarországi központi rendezvényen, amely kapcsán a Puskás Ferenc Stadion és a Vajdahunyadvár is díszkivilágítást kap. Az útvonalon lévő települések közül Olaszországban, és természetesen Magyarországon is sok város bekapcsolódik ebbe a szép kezdeményezésbe, így Budapesten kívül hazánkban még 17 város egy-egy emblematikus épülete pompázik majd rózsaszínben, amely a Giro d’Italia hivatalos színe.

A Giro d'Italia alatt a veronai arénais rózsaszínbe öltözik (fotó: LaPresse)A Giro d'Italia alatt a veronai arénais rózsaszínbe öltözik (fotó: LaPresse)

Ennek apropóján Veszprém belvárosa is rózsaszínbe öltözik. Az Óváros téri korcsolyapálya, a Városháza és a Tűztorony is az emblematikus verseny színében pompázik majd, miközben egy jó hangulatú, olaszos mini-fesztivállal készülnek a szervezők.

Lesz zene, korcsolya, forralt bor, a hangulatról pedig a Méz Rádió gondoskodik majd.

A fények 17 órakor gyúlnak ki, és 21 óráig égnek.

Az esemény hivatalos Facebook-eseménye alatt még több információt kaphatnak az eseményről.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.