Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Bartók Donát Spanyolországban folytatja pályafutását

2020. január 24. 15:39 // Forrás: MTI
A Bidasoa kézilabdacsapatában folytatja pályafutását a válogatott Bartók Donát.

A spanyol élvonalban jelenleg harmadik helyezett csapat vezetése arról számolt be pénteken, hogy megállapodásra jutottak a játékossal, aki két és fél évre kötelezi el magát, és hétfőn az orvosi vizsgálatot követően állhat munkába.   

A jobbátlövő tagja volt az osztrák, norvég, svéd közös rendezésű Európa-bajnokságon kilencedik helyen végzett magyar válogatottnak. Egy hónapja, december 26-án jelentette be, hogy távozik a német első osztályú TBV Lemgo-Lippe csapatától, amelyben tavaly márciusi térdműtétje után a közelmúltbeli visszatéréséig nem léphetett pályára.   

A 23 éves Bartók korábban a Tatabánya és a Vác csapatát erősítette, a válogatottban a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon tette le a névjegyét.

Fotó: MKSZ/Kovács AnikóFotó: MKSZ/Kovács Anikó

A játékos az MTI-nek elmondta, Lemgo után Irunban is magas hőfokú bajnoki mérkőzések várnak rá, és nagyon örül, hogy új csapatával a nemzetközi kupában is szerepelhet. A spanyol együttes a Bajnokok Ligája alsó ágán bejutott a rájátszásba, ahol Szita Zoltán csapatával, a lengyel Wisla Plockkal találkozik.   

A stílusok közötti különbség miatt bizonyára védekezésben és támadásban is lesz mit tanulnia, de örömmel teszi, mivel Németországhoz képest sokkal inkább rendszerbe van foglalva a játék a spanyoloknál.   

Hosszú távon is érdemes ebbe berendezkedni, és megtanulni a - tanított és tudatos kézilabdát jelentő - spanyol szisztéma alapjait. Ezért is választottam a Bidasoa Irúnt

- közölte Bartók Donát.

Mint kifejtette, nem éri meg rövid távra berendezkedni valahol, mert akkor esetleg kifacsarják a játékost, ez pedig nem az az út, amit járnia kell.   

A szerződésem időtartama mindkét fél részéről bizalmat és szilárd elkötelezettséget mutat. Lehet, hogy az eleje nehéz lesz, de hogy megéri-e, az szerintem nem lehet kérdés. Idő kell, hogy én is meg tudjam tanulni, amiért odamegyek, és ők is megkapják, amiért odavisznek

- fogalmazott.

A klub honlapján Jacobo Cuétara vezetőedző úgy fogalmazott, nagyon elégedett, amiért sikerült a magyar jobbátlövővel megerősíteniük a keretet.   

Évek óta figyelemmel kísérjük a pályafutását, és most láttuk elérkezettnek az időt, hogy szerződtessük. Fiatal, tehetséges, értékes játékosról van szó

- nyilatkozta a szakvezető.   

Hozzátette, Bartók gyermekkorában Spanyolországban élt - mert az édesapja, Bartók Csaba az Ademar Leónban kézilabdázott -, ez megkönnyítheti a beilleszkedését.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.