Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Bóbita óvoda nyerte a VII. Oviolimpiát

2020. január 24. 15:06
Esélyt sem adtak „riválisaiknak” a Bóbita óvoda csöppségei az idei, a Báthory iskolában pénteken délelőtt rendezett VII. Oviolimpián.

A Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola pénteken reggel immár hetedik alkalommal szervezte meg az Oviolimpiát, amelynek idén maga az intézmény tornaterme biztosított otthont.

Az eseményen hat helyi óvoda közel száz csöppsége mérhette össze ügyességét négy versenyszámban: nyuszivágtában, répahajításban, árokugrásban, valamint ingafutásban. 

Barták Péterné és Ovádi PéterBarták Péterné és Ovádi Péter

A program – akárcsak az olimpián – a csapatok ünnepélyes bevonulásával vette kezdetét. Ezt követően köszöntötte a megjelenteket a szervező Báthory iskola igazgatója, Barták Péterné, mielőtt kifejezte köszönetét a szponzorok irányába, akik nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény.

Németh Attila, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atltétika Club (VEDAC) ügyvezetője igazgatója mellett Rajki Tamás, az 1. Futsal Club Veszprém igazgatója, Finta Péter, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóságának vezetője is örömmel állt támogatóként az említett iskola mögé.

Éppúgy, mint Ovádi Péter parlamenti képviselő, aki nem sokkal később hivatalosan is megnyitotta az eseményt.

A politikus köszönetet mondott a pedagógusok olykor önfeláldozó, lelkiismeretes munkájáért. Elmondta, hogy ő maga is két kicsi gyermek édesapja, így pontosan tisztában van azzal, hogy valójában mekkora felelősséget is jelent egyszerre ennyi gyermekre egytől egyig ügyelni.

 A mai nap viszont a kikapcsolódásról szól, szeretném ha mindenki nagyon jól érezné magát!

– tette hozzá.

Az Acro Dance Sporttánc Egyesület igencsak felpörgető rövid bemutatója után a kis óvodások – hogy még csak véletlenül se sérüljenek meg – közös bemelegítésbe kezdtek: az imént említett sportvezetők, illetve képviselőnk pedig örömmel csatlakoztak hozzájuk.

A versenyzés közben az önfeledt pofikon és csillogó szemeken kívül egyébként remek egyéni teljesítményekkel rukkoltak elő a gyerekek. Igaz, az első hely sorsa igencsak hamar eldőlt, de a dobogó harmadik fokáért hatalmas küzdelem folyt. A résztvevő óvodák pedig nemcsak felejthetetlen élményekkel, hanem megérdemelt ajándékokkal is gazdagodtak.

A VII. Oviolimpia végeredménye:

  1. Bóbita (56 pont)
  2. Ringató (35 pont)
  3. Erdei (25 pont)
  4. Kuckó (23 pont)
  5. Örömhír (19 pont)
  6. Cholnoky (18 pont)

A Bóbita óvoda nyerte a VII. OviolimpiátA Bóbita óvoda nyerte a VII. Oviolimpiát

Portálunk, a vehir.hu kérdésére a rendező intézmény testnevelő tanára, Zsebe Gábor elmondta, hogy a pénteki esemény egyúttal beiskolázási programgént is szolgált számukra, ugyanis szeretnék, hogy a gyerekek már azelőtt megismerkedjenek az iskolájuk légkörével, mielőtt hivatalosan is beülnek annak padja mögé.

A városban egyedülálló módon saját tanuszodával, illetve több mint tíz testnevelő tanárral és szakedzővel szeretettel várjuk az óvodákból kiöregedő gyermekeket iskolánkban.

A leendő iskolások a Báthoryban számos sportág közül kedvük, valamint ügyesség szerint választhatnak: a kézilabda mellett az atlétika, a röplabda, az úszás, valamint a nagypályás- és a teremlabdarúgás fortélyait is elsajátíthatják.


Báthory István Sportiskolai Általános Iskola

A fiú gyermekek felvételijének időpontja: Február 19., szerda 17.00
A leány gyermekek felvételijének időpontja: Feburár 20., csütörtök 17.00

Az intézmény címe: Veszprém, Halle u. 10.
Elérhetőség: 06 88 561 915

Galéria
Csillogó szemek, önfeledt pofik – a VII. Oviolimpián jártunk
Simon Dani
Kovács Bálint
további cikkek
A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok Szerdán a Március 15. úti Sportcsarnok küzdő fiataloktól zengett, akik a Honvédelmi Sportszövetség által életre hívott Bátrak Ligáján vetélkedtek. Az eseményen több általános iskola mintegy száz tanulója versengett. tegnap 22:37 A jövő generációja ültetett fákat egy élhetőbb bolygóért A jövő generációja ültetett fákat egy élhetőbb bolygóért A Valeo eAutomotive Hungary Kft. programjának keretében a cég képviselői hétfő délelőtt a kis óvodásokkal együtt ültettek fákat a Veszprémi Bóbita Körzeti Óvoda udvarán. 2024. április 23. 15:09 Harminc éve igazolják, hogy Veszprém tényleg a „királynék városa” Harminc éve igazolják, hogy Veszprém tényleg a „királynék városa” Három évtizedes jubileumát ünnepelte vasárnap a Zonta Club veszprémi szervezete. Harminc éve azért jöttek létre a nemzetközi szervezeten belül, hogy jobb világot építsenek a nőknek. Azóta ösztöndíjakon, jótékonysági akciókon és kulturális programokon keresztül is tettek ezért, a civil munka pedig a jövőben is folytatódik. 2024. április 22. 11:34 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.