Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Nem csak az unokák mellett lehetnek aktívak a nyugdíjasok

2020. január 20. 13:52
Számos vállalkozás küzd munkaerőhiánnyal, pedig az egyik legkézenfekvőbb megoldás itt hever mindenki előtt. A nyugdíjasok foglalkoztatásáról indul hamarosan szakmai fórumsorozat Veszprémben is.

Ott tartaná? Visszahívná? Rugalmasan foglalkoztatná?

Erre a három kérdéssel foglalkozik az a szakmai fórumsorozat, amely január 28-án, kedden veszi kezdetét a Pannon Egyetemen a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ) szervezésében.

Az eseményre a szervezők elsősorban olyan helyi vállalkozásokat várnak, akik munkaerőhiánnyal küszködnek és nyitottak arra, hogy ezt olyan nyugdíjas korú, ám még aktív munkavállalókkal orvosolják, akik tapasztalataik, szakértelmük révén hozzá tudnak járulni a XXI. században is egy vállalat sikeréhez.

A szakmai fórumon előad Dolgos Attila a KÖZÉSZ alelnöke, Dr. habil. Réti Mária a Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft. képviseletében és Dr. Bak Klára a Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft. részéről.

Az előadások végén lehetőség nyílik a szakértőkkel személyes konzultációkra is a témában.

A szakmai fórum pontos ideje és helyszíne:

2020. január 28. (kedd) 10.00-12.00
Pannon Egyetem E épület I. emelet kamaraterem (Veszprém, Egyetem u. 10.)

A részvételi szándékot a holubkatalin@prestigemanagement.hu e-mail-címen vagy a +36 20 922 6431-es telefonszámon lehet jelezni.

Az Országgyűlés 2017. évben Alaptörvénybe illő deklarációval meghatározta a társadalom időskorú tagjainak közmegbecsülését, elismerte tudásuk, szakmai és élettapasztalatuk generációkon átívelő időszerűségét. Kifejezte a Kormányzat, hogy a társadalom számít a nyugdíjasok aktív tevékenységére.  Ennek a folyamatnak fontos állomásai voltak a nyugdíjas szövetkezetek megjelenése és érdekképviseleti szervezetük, a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ) létrehozása.

A szövetség felvállalta a nyugdíjas munkavállalók érdekképviseletét, s a Kormányzattal stratégiai együttműködési megállapodást kötött.   Ennek a társadalompolitikai partnerségnek a keretében - felkérve a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megyei elnökségeit is – újabb országjárásba kezdett, mivel a tapasztalatok azt igazolták, hogy a foglalkoztatók és a nyugdíjasok munkaerő-piaci egymásra találásának nehézségét jelentheti a ma még igen jelentős részben tapasztalható információhiány.

Különösen fontosnak tartják, hogy a nyugdíjas munkavállalók és az egyes foglalkoztatók elérhessék azokat az aktuális munkaerő-piaci információkat, amelyek a munkavállalói és a foglalkoztatói oldal számára egyaránt lendületet adhatnak, nemzetgazdasági szinten pedig egy pótlólagos forrást jelenthetnek a munkaerőhiány problémájának megoldásában.

Mindezek miatt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ) „Miért éri meg? -  Ott tartaná? Visszahívná? Rugalmasan foglalkoztatná? címmel közös rendezvénysorozaton ismerteti a mikro-, kis- és középvállalkozások számára az időskori munkavállalásban rejlő szerteágazó lehetőségeket.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.