Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Az Év sportolója gála - Hosszú utolérte Egerszegit, Milák először nyert

2020. január 16. 23:28 // Forrás: MTI
Milák Kristóf és Hosszú Katinka személyében a férfiaknál és a nőknél is úszót választott a 2019-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).

Hosszú hetedszer érdemelte ki az elismerést, amivel beállította a szintén úszó Egerszegi Krisztina rekordját. Milák először nyert.

Milák Kristóf világ- és Európa-bajnok, háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszó átveszi az év férfi sportolójának járó díjat Mark Spitz kilencszeres olimpiai bajnok amerikai úszótól az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2020. január 16-án. Fotó: MTI/Illyés TiborMilák Kristóf világ- és Európa-bajnok, háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszó átveszi az év férfi sportolójának járó díjat Mark Spitz kilencszeres olimpiai bajnok amerikai úszótól az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2020. január 16-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban az FTC férfi vízilabda-együttese lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic által alkotott női teniszpáros. Az edzők között a ferencvárosi pólósokat felkészítő Varga Zsolt kapta a legtöbb szavazatot.

Az év férfi labdarúgójának ismét Gulácsi Pétert, az RB Leipzig és a magyar válogatott kapusát választották.

 Gulácsi Péter válogatott labdarúgó, a német RB Leipzig kapusa, miután átvette az év labdarúgójának járó díjat az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2020. január 16-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor Gulácsi Péter válogatott labdarúgó, a német RB Leipzig kapusa, miután átvette az év labdarúgójának járó díjat az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2020. január 16-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A fogyatékos sportolók versengésében Kiss Péter Pál parakajakos és Ekler Luca paraatléta bizonyult a legjobbnak.

A 62. alkalommal rendezett szavazás győzteseit az M4 Sport-Az Év sportolója gálán, a Nemzeti Színházban hirdették ki.

Kapcsolódó cikk
Az Év sportolója gála - a győztesek
Összesen 399 szavazat alapján hirdettek győzteseket csütörtökön az M4 Sport-Az Év sportolója gálán.
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.