Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elkezdődött a jótékony január a színházban

2020. január 13. 9:34 // Forrás: Veszprémi Petőfi Színház
119 ezer forintot adtak át az AutiSpektrum Egyesület képviselőjének a jótékony január program részeként vasárnap este az Esőember című előadást követően.

2020 januárjában több népszerű bérletszünetes előadás bevételének – adományként befizetett részét – civil szervezeteknek ajánlja fel a színház. Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes szerint a színház a társadalom egyik legfontosabb mentálhigiénés terepe, ezért fontos az ilyen programokkal történő érzékenyítés is.

Fotó: Petőfi SzínházFotó: Petőfi Színház

A jótékonyság gyakran decemberre korlátozódik, ezért a színház úgy döntött, hogy jótékony január címmel az év elejére hirdeti meg programját. Ehhez kapcsolódva három sikerdarab - az Esőember, a Holt költők társasága és a Tortúra - januári eseményeire minden megváltott belépőjegyből 500 forint adományt veszprémi civil szervezeteknek ajánlanak fel. A támogatott szervezetek között szerepel az AutiSpektrum Egyesület, a Veszprémi Egyetemi Színpad, illetve a pszichiátriai betegekkel foglalkozó Horgony Alapítvány.

Nagy Zsuzsa, az AutiSpektrum Egyesület elnökhelyettese vette át a 119 ezer forint adományt az előadást követően. Köszöntő beszédében hangsúlyozta, felsorolni is nehéz lenne azt a sok programot, amit a Veszprémi Petőfi Színház a társadalmi felelősségvállalás jegyében hirdet és valósít meg. Hozzátette, egy éven belül másodszorra áll az egyesületük mellé segítő jó szándékkal a színház.

"Tavaly áprilisban tiszteletjegyet kaptak tagjaink és tekintették meg az Esőember előadást, a Jótékony január jegyében pedig a mai előadás jegybevételéből részesül szervezetünk, az AutiSpektrum Egyesület, amit őszinte szívvel köszönök meg tagjaink és gyermekeink nevében".

vehir.hu
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.