2020. február 19. // Zsuzsanna névnap

Lovardából moziterem, most pedig tornacsarnok

Korábban lovarda volt, majd az orosz katonák színház- és moziteremnek használták azt az épületet Hajmáskéren, amely kevesebb, mint egy év múlva otthont ad a település új tornacsarnokának. A projektindító sajtótájékoztatót csütörtök délelőtt tartották az épület előtt.

Kalandos élete volt eddig, de most megtalálták végleges funkcióját annak az 1822 négyzetméteres patinás épületnek, amely a hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola mögött fekszik. Jelenleg a falunapnak és kisebb-nagyobb rendezvényeknek ad otthont, de kevesebb mint egy éven belül immáron Hajmáskér és a helyi iskola új tornacsarnokaként fog működni.

A beruházás szükségességét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a tornaórákat rendszerint az iskola aulájában tartották eddig, de a jövőre induló évfolyam már ebben az épületben sportolhat. Ékes Tamás az iskola igazgatója a projektindító sajtótájékoztatón kiemelte, hogy ő maga 1982 óta tanít testnevelést a településen és régi álma vált valóra, hogy ezt egy ilyen modern és minden feltételnek megfelelő csarnokban folytathatja.

De nem csak az iskolások számára lesz előrelépés, az új tornacsarnok nyitott lesz a településen élők előtt is, ezáltal Köbli Miklós polgármester a helyi sportélet fellendülését is várja. A polgármester megköszönte a település előző vezetésének, valamint Bernáth Ildikó korábbi és Ovádi Péter jelenlegi országgyűlési képviselőknek a munkát, hogy az iskola 16 évvel ezelőtti felújítása után végre eljuthattak eddig a pontig, hogy elkezdődhet az új csarnok kialakítása is.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő szintén méltatta azokat, akik lefektették az alapjait a hajmáskéri oktatási intézmények fejlesztésének. Hozzátette, hogy szemmel látható a település fejlődése, ez az új tornacsarnok pedig egy nagy mérföldkő lesz ebben a folyamatban, ami a tervek szerint kereken 300 nap múlva készül el.

A beruházás a Magyar Kormány támogatásával bruttó 456.497.069 Ft-ból valósul meg. Az épületnek helyet adó terület nagysága 5640 négyzetméter, ezen 1822 négyzetméteren fekszik az ingatlan. A csarnok 1400 négyzetméter alapterületű lesz, amelyen kialakítanak egy kézilabdapályát és egy kosárlabdapályát is. A kivitelező a VeszprémBer Zrt. lesz, a fenntartó a Veszprémi Tankerület.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
2020. február 19. // Zsuzsanna névnap