Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
30°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
30°C

Fellobbant az öröm lángja

2019. december 14. 17:10
Meggyújtották a harmadik gyertyát is a Szentháromság téri adventi koszorún szombat délután. A lángot Brányi Mária alpolgármester és Felker Zsolt káplán keltették életre.

Az alpolgármester arra hívta fel az egybegyűltek figyelmét, hogy számos érték vesz körül minket: elsősorban a családunk, barátaink, tágabb közösségeink. Annál nagyobb öröm, boldogság és béke nem érheti az embert, mint hogy ezekben a közösségekben nem vagyunk egyedül, társaink vannak, akikkel közösen tudunk tenni, jövőt, terveket kovácsolni. 

Brányi Mária felidézte az előző napi Bárczi-gálát, és az ott tapasztalt szeretet. Ez az elfogadó szeretett tette különlegessé a péntek estét, az ottlévők szíve megtelt örömmel és békességgel. Ez a legnagyobb érték, amit nem lehet pénzért megvenni, csak egymásnak tudjuk adni. Éljünk úgy – tanácsolta az alpolgármester –, hogy a szívünk minél gyakrabban teljen meg békességgel, nyugalommal és szeretettel!

Advent harmadik vasárnapja az öröm vasárnapja. Felker Zsolt káplán ehhez kapcsolódóan arról beszélt, hogy talán gyakran megkérdezzük az Istent: miért van az a sok szenvedés, elhagyatottság, magány amit átélünk? Jézus születése által azonban Isten velünk van, így többé nem vagyunk egyedül. Bármi is van az életünkben, mindig tudunk mosolyogni, és a mosolyhoz az erőt Istentől vesszük, aki a szívünkbe költözik, de ehhez meg kell tisztítanunk a lelkünket. Karácsony előtt éppen ezért engesztelődjünk ki egymással, bocsássunk meg egymásnak, teremtsük meg a biztonságot egymás számára! 

Az adventi koszorú utolsó gyertyáját jövő szombaton, december 21-én 16:30-tól Porga Gyula polgármester és Márfi Gyula nyugalmazott érsek közösen gyújtja majd meg a Szentháromság téren.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Cédrusokat ültettek Veszprém szívében Cédrusokat ültettek Veszprém szívében A város újabb zöldítési projektjének keretében himalájai cédrusokat ültettek el csütörtök délután, hogy gazdagítsák a város növényállományát és megőrizzék annak egyedi arculatát, melyet Strenner József egykori főkertész alapozott meg munkájával. 2024. július 4. 14:35 Brusznyai 100: akit hőssé avatott az emlékezet Brusznyai 100: akit hőssé avatott az emlékezet Péntek délután a Városházán mutatták be Brusznyai Árpád születésének századik évfordulója alkalmából A mi hősünk című könyvet, mely a Brusznyai Árpád Alapítvány harmincöt évéről szól. Emlékezések, beszámolók, fotók színesítik az Imre Frigyesné és Szűts István Gergely által szerkesztett kötetet. 2024. június 28. 22:13 Tartózkodási hellyel is lehet Veszprém-kártyát igényelni Tartózkodási hellyel is lehet Veszprém-kártyát igényelni Bővítették a Veszprém-kártyára jogosultak körét, futsal pályát építenének a Március 15. utcai uszoda helyére – ülésezett a képviselő-testület. 2024. június 27. 12:56 Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. 2024. június 13. 17:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.