Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fürge róka lábakkal Veszprém legújabb családi bölcsődéjébe

2019. december 13. 13:52
Kívülről egy takaros dózsavárosi családi ház, belülről gyerekzsivajtól hangos bölcsőde. A Fürge Róka Lábak Családi Bölcsőde ünnepélyes avatását péntek délelőtt tartották, januártól pedig hivatalosan is megnyitja kapuit Veszprém legújabb családi vállalkozása.

A Juhar utca 39. szám alatti családi házát alakította át Horváth Dóra úgy, hogy a nappalit elválasztotta, a helyén pedig két bölcsődei csoportszobát alakítottak ki. A bölcsődének Dóra volt az ötletgazdája, aki 15 éve dolgozik a pedagógus pályán, 10 hónapja viszont kisgyermekével otthon tölti az idejét a GYES alatt. A bölcsőde ünnepélyes megnyitóján elmondta, hogy régi álma valósult meg a családi bölcsőde létrehozásával. Számára a gyerekekkel való foglalkozás nem munka, hanem hivatás és szenvedély, hiszen elmondása szerint minden kisgyermek egy kincs, ő pedig szerette volna megteremteni azt a helyet, ahol derűs környezetben, a legkiválóbb pedagógusok felügyelete mellett tölthetik el az idejüket a kicsik, amíg a szülők dolgoznak.

Az ünnepélyes eseményen részt vett Kovácsné Bárány Ildikó az Emberi Erőforrások Minisztérium bölcsődei miniszteri biztosa is, aki a jelenlévő szülők, barátok és kisgyermek előtt elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy a klasszikus családi bölcsődei modell kezd visszatérni, Dóráék vállalkozása pedig kiváló példa erre, ahol felkészült szakemberek, kifogástalan színes és modern környezetben foglalkoznak a kisgyermekekkel. Hozzátette, hogy ez a vállalkozás tökéletesen egybevág a Magyar Kormány családpolitikájával is, aminek keretében jövőre duplájára emelik a családi bölcsődék támogatását, valamint további anyagi segítségére számíthatnak a kisgyermekes fiatal szülők is.

A most átadott bölcsőde is egy ilyen, EMMI által meghirdetett és elnyert pályázat eredménye, amely pályázaton elnyert összegből bútorokat és játékokat vásároltak a kisgyermekek részére.

Halmay Gábor önkormányzati képviselő, a Közjóléti Bizottság elnöke szintén méltatta az új bölcsődét. Rávilágított arra, hogy ezek a magánbölcsődék az önkormányzatnak is jelentős segítséget nyújtanak és kiválóan kiegészítik a város új szociális szolgáltatásszervezési koncepcióját, amit a tegnapi közgyűlésen fogadott el a képviselő-testület.

A Fürge Róka Lábak Családi Bölcsőde Juhar utca 39. szám alatt működik és 2020. január 2-ától összesen 2 csoportban, 7-7 egy és három év közötti kisgyermeket fog tudni vendégül látni.

Hajas Bálint
Bertalan Melinda
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.