Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémbe hajózik a Titanic

2019. december 11. 21:04
December 13-án, pénteken mutatják be Peter Stone és Maury Yeston musicaljét, melynek ősbemutatóját idén nyáron tartották, méghozzá a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Most viszont a Titanic Veszprémbe hajózik.

Az előadás rendezője Somogyi Szilárd, érzelmekben és gyönyörű dalokban gazdag estéket ígér azoknak, akik a Titanic számos feldolgozása közül most a színpadi változatot is megtekintik. A történet természetesen közismert, ugyanakkor számos furcsa párhuzam fedezhető fel a mai világgal is.

Hiába telt el több mint száz év a hajókatasztrófa óta, az embereket mai napig foglalkoztatja, hogy pontosan mi történt 1912. április 14-éről 15-ére virradóra. Ráadásul a világtörténelem legismertebb hajótragédiáját most színpadi feldolgozásban, musicalben láthatjuk. A szereposztás a szokásosnál is színesebb, hiszen a veszprémi társulat mellett a fővárosból is képviseltetik magukat.

Frederich Barett, a fűtő szerepében Sándor Pétert láthatjuk, aki már a szegedi előadásban is játszott. Péter, miközben Veszprémben a Titanic hajójában végzi feladatát, Budapesten is gőzerővel próbál és játszik – többek között az Operettszínházban – vagyis a főváros és a királynék városa között ingázik.

Sándor PéterSándor Péter

Amikor azt kérdeztük tőle, mi volt az első gondolata, amikor megtudta, hogy a Titanicban bizonyíthat így felelt: „Reméltem, hogy nem a jéghegy leszek. De a viccet félretéve kihívásnak éltem meg, főként az ének részét, hiszen nem könnyű hangilag azon a szinten teljesíteni, amit a szerep elvár. A hangszál is egy izom, ezért ugyanúgy ahogy a sportolók foglalkoznak az izom regenerálásával, ápolásával, úgy nekünk is törődnünk kell a hangszálainkkal. Ráadásul elég sokat kell énekelnem, hiszen játszom István, a királyt is, János Vitézt, tehát rendesen igénybe veszem a hangomat.”

Az előadás részleteiről itt olvashat.

Galéria
Titanic a Petőfi Színházban
Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! Petőfi Színház VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! 2024. április 19-20-21. között hetedik alkalommal várja az érdeklődő közönséget a Veszprémi Petőfi Színházban a szíveket, lelkeket feltöltő, aktuális problémákat a színház- és társművészetekkel feldolgozó, segítő, tükröt tartó Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja. 2024. április 10. 11:22 Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze A hírről a színház is beszámolt, amiben az egész társulat gratulál Kőrösi Csabának. 2024. március 14. 22:25 ''...és kívánok még nagyon sok boldog nőnapot!'' ''...és kívánok még nagyon sok boldog nőnapot!'' Zenés műsorral kedveskedett a Veszprémi Petőfi Színház a hölgyekből álló közönségének. 2024. március 9. 18:17 Fehérre meszelt falak: megmenthetők a Petőfi színház kerámiái? Fehérre meszelt falak: megmenthetők a Petőfi színház kerámiái? A Petőfi színház nyolcvanas évekbeli felújításáról szólt volna a Magyar Művészeti Akadémia szerdai eseménye, azonban csakhamar az előttünk álló rekonstrukcióra terelődött a szó. A tervek ellen több művész is felszólalt a lakossági fórummá avanzsált beszélgetős esten. 2024. január 19. 11:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.