Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémbe hajózik a Titanic

2019. december 11. 21:04
December 13-án, pénteken mutatják be Peter Stone és Maury Yeston musicaljét, melynek ősbemutatóját idén nyáron tartották, méghozzá a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Most viszont a Titanic Veszprémbe hajózik.

Az előadás rendezője Somogyi Szilárd, érzelmekben és gyönyörű dalokban gazdag estéket ígér azoknak, akik a Titanic számos feldolgozása közül most a színpadi változatot is megtekintik. A történet természetesen közismert, ugyanakkor számos furcsa párhuzam fedezhető fel a mai világgal is.

Hiába telt el több mint száz év a hajókatasztrófa óta, az embereket mai napig foglalkoztatja, hogy pontosan mi történt 1912. április 14-éről 15-ére virradóra. Ráadásul a világtörténelem legismertebb hajótragédiáját most színpadi feldolgozásban, musicalben láthatjuk. A szereposztás a szokásosnál is színesebb, hiszen a veszprémi társulat mellett a fővárosból is képviseltetik magukat.

Frederich Barett, a fűtő szerepében Sándor Pétert láthatjuk, aki már a szegedi előadásban is játszott. Péter, miközben Veszprémben a Titanic hajójában végzi feladatát, Budapesten is gőzerővel próbál és játszik – többek között az Operettszínházban – vagyis a főváros és a királynék városa között ingázik.

Sándor PéterSándor Péter

Amikor azt kérdeztük tőle, mi volt az első gondolata, amikor megtudta, hogy a Titanicban bizonyíthat így felelt: „Reméltem, hogy nem a jéghegy leszek. De a viccet félretéve kihívásnak éltem meg, főként az ének részét, hiszen nem könnyű hangilag azon a szinten teljesíteni, amit a szerep elvár. A hangszál is egy izom, ezért ugyanúgy ahogy a sportolók foglalkoznak az izom regenerálásával, ápolásával, úgy nekünk is törődnünk kell a hangszálainkkal. Ráadásul elég sokat kell énekelnem, hiszen játszom István, a királyt is, János Vitézt, tehát rendesen igénybe veszem a hangomat.”

Az előadás részleteiről itt olvashat.

Galéria
Titanic a Petőfi Színházban
Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Fehérre meszelt falak: megmenthetők a Petőfi színház kerámiái? Fehérre meszelt falak: megmenthetők a Petőfi színház kerámiái? A Petőfi színház nyolcvanas évekbeli felújításáról szólt volna a Magyar Művészeti Akadémia szerdai eseménye, azonban csakhamar az előttünk álló rekonstrukcióra terelődött a szó. A tervek ellen több művész is felszólalt a lakossági fórummá avanzsált beszélgetős esten. 2024. január 19. 11:24 Elhunyt Bakody József, a Petőfi színház művésze Elhunyt Bakody József, a Petőfi színház művésze Bakody József Aase-díjas színművész életének 86. évében az égi társulathoz költözött.  2023. december 13. 13:34 Művészet a szabadban kultúra Művészet a szabadban Nagy Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész „20. századi portrék” című szabadtéri kiállításának, melyet negyven darab különleges portrészobor alkot, immár a színházkert ad otthont. Szerda délután nyitották meg a kőből faragott műalkotásokból álló kiállítást, amit a város egy magángyűjteményből, a Körmendi Galériától vásárolta meg.   2023. november 29. 16:28 A bántalmazásról szól az évad első játékszíni előadása A bántalmazásról szól az évad első játékszíni előadása A Veszprémi Petőfi Színház 2023/2024-es évadjának első játékszíni előadása a Topolcsányi Laura által írt A hatodik szék. A teátrum az iskolai bántalmazásról szóló történettel szeretne szót emelni a bántalmazás minden formája ellen. A premier: október tizennégy. 2023. október 13. 22:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.