Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megjelent az Ecoport magazin tizenkilencedik száma

2019. december 9. 11:25
A nyomtatott és online formában is elérhető lap címlapján ezúttal ismét egy hölgy szerepel, a 25 éve alapított Katti Zoób márka arca és az EKF nagykövete: Zoób Kati.

Bár az interjúnak előbbi ok is lehetett volna apropója, a Zoób Katival való beszélgetés sokkal inkább rávilágított arra, miért tökéletes EKF nagykövete a divattervező a Veszprém-Balaton régiónak. Talán azért is, mert nem egyszerűen divattervező: munkássága annyira sokszínű, mint amennyire ez a régió is, és ami nemcsak tény, de üzenet is. Egyediség a sokszínűségben, kreativitás, összefogás és nyitottság – ezek az Európa Kulturális Főváros és a nagyinterjú hívószavai is.

A folyamatos megújulás jegyében az EKF kapcsán több szó is esik a magazinban: a program legizgalmasabb híreiről ezúttal külön rovatban tájékozódhatunk. És ha már izgalmas pontok, az egyik ilyen kétségtelenül a 12 fal kiállítás és a Haszkovó lakótelep utcabútorai voltak, a Paradigma Ariadné csapata pedig mindkettőben jelentős szerepet vállalt. Jövőbetekintő című rovatunkban a stúdióról és a produkciókra jött visszajelzésekről is kérdeztük őket. De említhetnénk a Hybridartot is, akik szintén fontos szerepet fognak betölteni a programban, ráadásul tevékenységük önmagában is rendkívül érdekes: Greenport című rovatunkban többek között arról is beszélgettünk velük, a környezettudatossághoz miként tesz hozzá a trash art és a recycling megjelenése a művészetben.

Beköszöntött a tél, amikor, valljuk be, a legfőbb programponttá a finom falatok élvezete válik. A gasztro vonulat a magazinban is egy kicsit nagyobb szerepet kapott: a térség két izgalmas projektjének, a Tornyos BBQ és a Megfőzük Almádit! Egyesület bemutatása mellett az Életút-levél rovatban az Emlékek ízét kutatjuk Neubauer Judit gasztrobloggerrel, míg a balatonfüredi Mézesműhely vezetőjével, Farkas Katalinnal a nem csak karácsonykor telitalálatnak számító mézeskalácsok titkainak nyomába eredetünk – a cikkből kiderül, sikerült-e a leleplezés.

Fotó: Emlékek íze - Neubauer JuditFotó: Emlékek íze - Neubauer Judit

A magazinban emellett interjú olvasható többek között Tóth Edu humoristával és Csillag Zsolttal, a Pannon Egyetem kancellárjával, de annak is utána eredtünk, hogyan hozhatjuk ki magunkból a legtöbbet a téli hónapokban is.

A részletek és a további írások, interjúk elolvashatók a legfrissebb Ecoport magazin hasábjain nyomtatott formában vagy online a www.ecoportmagazin.hu oldalon.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Goda Krisztina: Anyukám szava a mai napig parancs Ecoport Goda Krisztina: Anyukám szava a mai napig parancs Goda Krisztina többek között a Kaméleon, a Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem rendezője; nemrég Gárdonyi Géza művéből, az Ida regényéből készített tévéfilmet, melynek egyik forgatási helyszíne Veszprém volt. A Balázs Béla-díjas rendezőnek sikeres filmjei nagy ismertséget hoztak számára, a bulvár világa viszont teljes mértékben elkerülte. Többek között arról kérdeztük, miként lehet ma érvényesülni a szakmában… 2023. február 5. 12:15 Ha nem lennének olvasóim, nem írnék – pedig nem is nekik írok Ha nem lennének olvasóim, nem írnék – pedig nem is nekik írok Ugron Zsolna – az erdélyi születésű József Attila-díjas magyar író, újságíró, műsorvezető – gyerekkorának nagy része a Ceaușescu-rendszerben telt, végül a családnak sikerült elhagynia az országot. Zsolna később visszatért Erdélybe, a helyre, ami regényeiben is központi téma, csak úgy, mint az erős női főhősök, akik már-már az írónő védjegyévé váltak. Írói létről, szerepekről, nőiségről kérdeztük Ugron Zsolnát. 2022. december 20. 4:00 Élet és halál, mindkettő egy nagy titok Élet és halál, mindkettő egy nagy titok Vajon mit érez egy fiatal nő akkor, amikor meghozza a döntést, hogy szerzetesnővérnek áll? Mit érez akkor, amikor Istennek feltett kérdéseire nem kap egyértelmű válaszokat? Barnai Brigitta, a Congregatio Jesu női szerzetesrend veszprémi közösségének tagja több próbatételt is kiállt az évek alatt 2022. november 27. 10:17 Otthon lenni a betondzsungelben és elmenekülni a nagyvilágba Otthon lenni a betondzsungelben és elmenekülni a nagyvilágba A Haszkovó-lakótelep betondzsungelében nőtt fel, de ő ezt inkább lehetőségnek, mintsem hátránynak élte meg. Hiszen egy kertvárosi övezet nem segített volna neki, hogy kibontakoztassa kreativitását, amelyből megszülethetett a Hősök zenekar számos rap dala, vagy éppen létrejöjjenek a mural festmények Veszprém társasházainak tűzfalain. Élete jelentős részét a színpadon tölti, mégis szenvedélyesen kutatja az elhagyatott épületeket, még akkor is, amikor az illegalitás határán kell egyensúlyoznia. Ozsváth Gergővel, művésznevén Menthával beszélgettünk. 2022. október 8. 4:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.