2020. szeptember 29.
//
Mihály névnap

Két napra felpezsdült a Jendra élete

2019. december 7. 15:26
A Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik – Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája harmadik alkalommal rendezte meg a Jendra-napokat csütörtökön és pénteken. A két napos rendezvénysorozat célja az identitástudat növelése, egymás megismerése és egymás tiszteletére és elfogadására való nevelés volt.

Az előző tanévekben 84 és az idei tanévben is 84 csapat vett részt a 7 szakmai és műveltségi terület köré szervezett versenyfeladatok megoldásában csapatonként hét állomáson. Az  összesen huszonegy állomáson saját területükre jellemző feladatokat munkaközösségenként állították össze a pedagógusok, így a műveltségi és szakmai területek teljes palettájával találkozott minden csapat. Így például gépész- gépi forgácsoló, gasztronómiai, turisztikai, kereskedelmi, logisztikai és idegen nyelvi verseny is zajlott a veszprémi szakközép iskolában.

További csoportok sportversenyen vettek részt a sportcsarnokban.

A cél az volt, hogy a diákok ezen a napon sikerélményekkel gazdagodva szerezzenek minél több tapasztalatot szűkebb és tágabb környezetükről.

Az idei tanévben a Jendra-nap tovább bővült meghívásos alapon szerveződő iskolák közötti barátságos versenyekkel. A régió több iskoláőhájáából érkező versenyzők szakmai gyakorlati feladatokon és szaktárgyi ismereteken keresztül mérték össze tudásukat. A sportversenyen pedig az iskolák csapatai fociban mérték össze a tudásukat. Ismét a régió egyik legnagyobb és legsokszínűbb versenye zajlott a VSZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Új villamosipari üzemcsarnokkal bővült a Csatári Plast Kft.
Új villamosipari üzemcsarnokkal bővült a Csatári Plast Kft.
A hétfőn átadott fejlesztésnek köszönhetően a nemesvámosi cég új munkahelyek megteremtéséhez is hozzájárul.
Olcsóbban lehet utazni több dunántúli vasútvonalon
Olcsóbban lehet utazni több dunántúli vasútvonalon
Több dunántúli vasútvonalon új menetrend és tarifa lépett életbe hétfőn, a MÁV honlapján közzétett tájékoztatás szerint a MÁV-START olcsóbb, sűrűbb és utasbarát kínálatot nyújt a Balaton déli partja, Keszthely, Nagykanizsa, Székesfehérvár, Veszprém, Szombathely és Zalaegerszeg felé.
Koronavírus - Hatan meghaltak, 937-tel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Koronavírus - Hatan meghaltak, 937-tel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Elhunyt hat beteg, és újabb 937 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.
Városi vadvilág alkalmazkodott az ember életmódjához
Városi vadvilág alkalmazkodott az ember életmódjához
Az urbanizáció terjeszkedésével az elmúlt évtizedekben egyre több nem háziasított állat kezdett emberközelben élni. A városi vadvilág alkalmazkodott a forgalomhoz, a zajhoz, az emberek életmódjához egy nemzetközi kutatócsoport szerint, amelynek kutatásában Garamszegi László Zsolt, az Ökológiai és Botanikai Intézet igazgatója is részt vett.
Felélesztették a keresztény-konzervatív fiatalok szervezetét
Felélesztették a keresztény-konzervatív fiatalok szervezetét
Péntek délután tartotta alakuló ülését az IKSZ, Ifjúsági Kreszténydemokrata Szövetség veszprémi szervezete.