2020. január 27. // Angelika névnap

Két napra felpezsdült a Jendra élete

2019. december 7. 14:26
A Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik – Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája harmadik alkalommal rendezte meg a Jendra-napokat csütörtökön és pénteken. A két napos rendezvénysorozat célja az identitástudat növelése, egymás megismerése és egymás tiszteletére és elfogadására való nevelés volt.

Az előző tanévekben 84 és az idei tanévben is 84 csapat vett részt a 7 szakmai és műveltségi terület köré szervezett versenyfeladatok megoldásában csapatonként hét állomáson. Az  összesen huszonegy állomáson saját területükre jellemző feladatokat munkaközösségenként állították össze a pedagógusok, így a műveltségi és szakmai területek teljes palettájával találkozott minden csapat. Így például gépész- gépi forgácsoló, gasztronómiai, turisztikai, kereskedelmi, logisztikai és idegen nyelvi verseny is zajlott a veszprémi szakközép iskolában.

További csoportok sportversenyen vettek részt a sportcsarnokban.

A cél az volt, hogy a diákok ezen a napon sikerélményekkel gazdagodva szerezzenek minél több tapasztalatot szűkebb és tágabb környezetükről.

Az idei tanévben a Jendra-nap tovább bővült meghívásos alapon szerveződő iskolák közötti barátságos versenyekkel. A régió több iskoláőhájáából érkező versenyzők szakmai gyakorlati feladatokon és szaktárgyi ismereteken keresztül mérték össze tudásukat. A sportversenyen pedig az iskolák csapatai fociban mérték össze a tudásukat. Ismét a régió egyik legnagyobb és legsokszínűbb versenye zajlott a VSZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Együtt a zöldítés is könnyebb
Együtt a zöldítés is könnyebb
Zöld tippek otthona, környezetbarát megoldások bemutatótere. Röviden így lehetne összefoglalni a veszprémi ZöldLak koncepcióját. Az ökotudatos, megújuló energiákkal működő ház azonban több ennél: találkozási pont is, ahol jó együtt lenni, alkotni.
Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő mobilalkalmazás
Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő mobilalkalmazás
Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő elnevezésű mobilapplikáció, amely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a mentőhívást a segítségre szorulók számára.
Szita Zoltán a Báthoryban
Szita Zoltán a Báthoryban
A kézilabda EB után Szita Zoltán, a válogatott balátlövője ellátogatott volt iskolájába, a veszprémi Báthory István Spotiskolai Általános Iskolába.
Miért lesz minden rózsaszínű csütörtökön a belvárosban?
Miért lesz minden rózsaszínű csütörtökön a belvárosban?
Január 30-án elkezdődik a visszaszámlálás - onnantól számítva 100 nap múlva rajtol el Budapestről az idei Giro d’Italia kerékpáros körverseny ami érinteni fogja Veszprémet is. Ennek alkalmából egy jókedvű, korcsolyázós programra invitálnak mindenkit Veszprémbe, az Óváros téri korcsolyapályára a „Rózsaszín Fények Éjszakáján”.
Szijjártó: nincs magyar érintettje a vírusnak
Szijjártó: nincs magyar érintettje a vírusnak
Nincs magyar érintettje a koronavírusnak - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.
2020. január 27. // Angelika névnap