Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord szerdán

2019. december 5. 11:11 // Forrás: mti
Új történelmi rekordot ért el Magyarország téli villamosenergia-fogyasztása szerdán a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. adatai szerint.

A társaság csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy a 16 óra 30 perc és 16 óra 45 perc közötti mérési időszakban regisztrálták a történelmi rekordnak számító 7099 megawattos csúcsterhelést, amely 173 megawattal haladta meg a korábbi negyedórás hitelesített történelmi rekord csúcsértékét.  Kiemelték, a magyar villamosenergia-rendszer a télies hidegben is problémamentesen biztosította az ellátást.

A gazdasági szereplőknél az év végi hajrá az átlagosnál magasabb energia-felhasználást eredményez az ünnepek előtti hetekben. A lakosság villamosenergia-fogyasztásának növekedése a hideg idő miatt magasabb fűtési igényekkel és az ünnepi díszkivilágítással magyarázható.

A Mavir Zrt. mindig, így kedvezőtlenebb időjárási körülmények között is biztosítja az előírás szerinti mennyiségű tartalékot, az ellátásbiztonság szintje az előírt magyarországi és nemzetközi normák szerint garantált - olvasható a társaság közleményében.

vehir.hu
további cikkek
Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09 Az emberek lelke éberkómába esett véleménycikk Az emberek lelke éberkómába esett A magyar közélet minőségét nem azzal tette tönkre leginkább a politika, hogy szomszédok már nem beszélnek egymással, vagy hogy családi ebédek torkolnak üvöltöző veszekedésbe. Sokkal nagyobb baj, hogy az emberek lelke éberkómába esett. Ennek pedig jó példája, hogy tízezrek tapsolnak egy minden jel szerint nárcisztikus, abuzáló embernek a színpadon. Véleménycikk arról, amikor az érzelmi intelligenciát takaréklángra csavarja a politikai erekció. ma 9:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.