Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fiatal kutatókat díjaztak

2019. december 4. 20:39
Szerda este tartotta a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottsága plenáris ülését, Fiatal Kutatók Fóruma címmel, ahol díjátadással egybekötött előadássorozatot tartottak.

Tizedik alkalommal adták át a „VEAB Kiemelkedő Ifjú Kutatója” díját, amit négy fő – Egedy Attila, Tapolczai Kálmán, Zsirka Balázs és Vincze Ernő – nyert el. A díjra a műszaki tudományok és a természettudományok kutatói küldhettek be pályamunkát.

dr. Markovszky Györgydr. Markovszky György

A díjat tíz évvel ezelőtt a tudományos utánpótlásképzés ösztönzése érdekében hirdették meg, méghozzá dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének felajánlásával. Idén huszonhárom pályázat érkezett, ahogy Pósfai Mihály fogalmazott: "Kiváló munkák születtek, nem volt tehát egyszerű közülük is a legjobbakat kiválasztani.".

Tapolczai KálmánTapolczai Kálmán

A díjátadás után a díjazottak előadásai következtek, elsőként Egedy Attila állt a pódiumra, aki a Numerikus áramlástani szimulátorok a vegyészmérnöki feladatok megoldásában címmel adta elő kutatását. Őt Tapolczai Kálmán követte, aki vizeink állapotát kutatta, méghozzá az algák fényében.

Vincze ErnőVincze Ernő

Az agyagásványok rejtelmes világába Zsirka Balázs engedett betekintést nyerni, végül Vincze Ernő ismertette kutatásának eredményeit, a Kockázatvállalás a városban és vidéken: énekesmadarak emberrel és ragadozókkal szemben című előadásában.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.