Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Dido a 2020-as Veszprémfest első fellépője

2019. december 3. 12:22 // Forrás: Facebook
A brit énekesnő még sosem járt Magyarországon.

"A VeszprémFest 2020 július 15-i napjának világsztár fellépője a brit DIDO lesz. Az énekesnő több mint 20 éves pályafutása során még sosem járt önálló műsorral Magyarországon, a veszprémi koncert lesz tehát az első, ahol a hazai közönség élőben élvezheti egy teljes koncerten DIDO érzelmes és magával ragadó dalait"- írja hivatalos Facebook-oldalán a VeszprémFest.

"DIDO Florian Cloud de Bounevialle Armstrong néven született 1971-ben, és egyike az Egyesült Királyság legsikeresebb előadóinak. Művésznevét, amely Karthágó királynőjére utal édesanyjától kapta, zenei karrierjét bátyja, a Faithless alapítótag Rollo Armstrong segítségével és támogatásával kezdte el.

Pályafutása során több mint 40 millió lemezt adott el, a brit énekesnők közül ő készítette minden idők legsikeresebb bemutatkozó albumát 2001-ben No Angel címmel, amely a mai napig 21 millió példányban talált gazdára, 35 országban platina státuszt ért el. A No Angel elképesztő sikere nem csupán milliós eladást, de jó néhány díjat – köztük MTV EMA-t és Brit Awardsot – is hozott az énekesnőnek.

Következő anyaga 2003 őszén jelent meg Life For Rent címmel, amely az Egyesült Királyság zenetörténetének lejobban fogyó albuma lett. Egészen 2008-ig kellett várni a folytatásra, amikor harmadik stúdió albuma, a Safe Trip Home a boltok polcaira került.

DIDO negyedik munkája 2013-ban látott napvilágot Girl Who Got Away címmel, és még ugyanebben az évben Greatest Hits című dupla válogatás lemezét is piacra dobta.

Legfrissebb, 2019-es lemezén a Still On My Mind-on ismét együtt dolgozott testvérével, Rollóval. Az album kettejük elektronikus tánczene iránti vonzódását, a hiphop és folkgyökerek iránti szeretetét egyaránt tükrözi. A közös munkáról számos lemezkritikus elismerően nyilatkozott, kiemelve a zeneanyag visszafogott, finom megoldásait és az énekesnő gyönyörű előadásmódját.

DIDO szikrázóan sikeres zenei karrierjét többek között olyan világsikerek jellemzik, mint a Here with Me, a Thank You, a White Flag, az If I Rise vagy az Eminemmel közös slágere a Stan, melyek közül néhány minden bizonnyal elhangzik a művésznő koncertjén a VeszprémFesten."

Ge. Á.
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. ma 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. ma 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.