Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Változnak a parkolási díjak, mozgolódás a szakipark ügyében

2019. november 20. 14:45
Összefoglaljuk a novemberi közgyűlés legfontosabb döntéseit röviden.

Januártól változnak a parkolási díjak a városban, átlagosan 15%-os emelkedéssel kell számolniuk az autósoknak. A piros zónában 360, a zöldben 240, a sárgában 160 forintért hagyhatjuk majd a kocsit egy órára. A bérletek ára is hasonló mértékben, átlagosan 15%-kal nő újévtől. 

A képviselők döntöttek arról is, hogy a V-Busz Kft. kompenzációs igényére 101,5 millió forintot csoportosítanak át a működési tartalékból, illetve 26,3 millió forintot az általános tartalékból. 

Döntés született a jövő évi adókról is. A KATA adózási formát választók 2,45 millió forintos adóalapig mentesülnek a helyi iparűzési adó megfizetésétől, a nagyobb adóalappal rendelkezők évi 50 ezer forintos iparűzési adó fizetésére kötelezettek. A 2805 katás adóalanytól mintegy százmillió forint bevételre számít az önkormányzat.

Növelik az idegenforgalmi adót is, napi 500 forintra, amit a vendégeknek kell megfizetniük. “Veszprém városa a várható különböző fejlesztéseknek, programbővüléseknek, az EKF rendezvényeinek köszönhetően jelentős idegenforgalom bővüléssel számolhat a jövőben. Az ebből származó bevételi növekményt további nívósabb rendezvények támogatására fordíthatja” — fogalmazott előterjesztésében Brányi Mária alpolgármester.

Veszprém jelentős idegenforgalmi bővüléssel számolhat Brányi Mária szerintVeszprém jelentős idegenforgalmi bővüléssel számolhat Brányi Mária szerint

A képviselők döntöttek arról is, hogy 118 millió forint + áfa értékben megvásárolnak egy Házgyári úti raktárépületet a VKSZ Zrt-től, mely a jövőben létrehozandó Szakipark Ágazati Képző Központ egyik helyszíne lesz. A szakipark élő hidat képez a vállalkozások és a tanulók/gyakornokok között, azzal, hogy a Veszprémi Szakképzési Centrummal együttműködve hozza létre a kor elvárásainak megfelelő tananyagot, és biztosítja a tanulók számára a piacképes szakmai tudást. Az épületben a tanulók modern eszközökön szerezhetnek naprakész gyakorlati tudást. 

A mintegy másfél milliárd forintos forrást biztosító Urban Innovative Actions pályázat benyújtásáról és a tervezett projektről külön cikkben számolunk be.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.