Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az egyik elültette, a másik kitörte, a harmadik pedig duplán visszaültette

2019. november 20. 12:44
Szerda délelőtt pótolták azokat a facsemetéket a Jutasi út mentén, amelyeket pár napja ismeretlen tettesek törtek ki. Ovádi Péter országgyűlési képviselő az eseményen a vandáloknak is üzent.

„Tehet bármit egy normális közösség, ültethet fákat szakadó esőben, gyűjthet szemetet mások után, mindez néhány vandál miatt szélmalomharcnak tűnik.”

„Hiába fogunk össze és dolgozunk egy jó cél érdekében, ha mások barbár módon próbálják tönkretenni mindezt.”

Ilyen és ehhez hasonló kommentekkel reagáltak a közösségi médiában a veszprémiek, miután egy hete ismeretlen tettesek kettő frissen elültetett facsemetét is derékban kitörtek a Jutasi út mellett.

A sajnálatos esemény nem kerülte el a térség döntéshozóinak figyelmét sem. Ovádi Péter országgyűlési képviselő először közösségi oldalán reagált a rongálásra, ahol kijelentette, hogy minden megrongált facsemete után dupla annyit fognak elültetni a városban.

Szerda délelőtt Hegedűs Barbara alpolgármesterrel közösen pótolták az elpusztított fákat, majd további kettőt a közeli Barátság parkban is elültettek.

A rögtönzött sajtótájékoztatón Ovádi Péter elmondta, hogy köszöni mindenkinek, aki részt vett a 10 millió fa elnevezésű közösségi kezdeményezésben, továbbá üzent azoknak is, akik ezt nem tisztelve megrongálták a facsemetéket.

Hiába a vandalizmus, mi akik tiszteljük és szeretjük lakóhelyünket többen vagyunk, és minden rongálás után dupla annyi fával fogjuk pótolni az elpusztítottakat

fogalmazott a képviselő.

Az eset kapcsán felkerestük a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot is, akik érdeklődésünkre elmondták, hogy a keletkezett kár nem haladja meg az ötvenezer forintot, ezért az ügyben a Veszprémi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály Szabálysértési Előkészítő Csoportja folytatja le az eljárást. A tulajdon elleni szabálysértés elzárással is büntethető szabálysértés. Az elzárás legrövidebb tartama egy nap, leghosszabb tartama hatvan nap.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.