Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Énekkar, keramikus és hálózatkutató a megye kiválóságai

2019. november 15. 18:16
Átadták a megyei Prima díjakat péntek este a Megyeházán.

Tizenötödik alkalommal rendezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Veszprém Megyei Szervezetének Veszprém Megyei Prima gálát a Megyeházán, ahol a megyei Prima díjak mellett a megyei Év Vállalkozója Díjat és a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat is átadták. 

A Veszprém Megyei Év Vállalkozója Díjat Vámosiné Durecz Adrienn és Vámosi András, az árnyékolókat forgalmazó Waremagyarország Kft. tulajdonosai, Végh András, az egyedi és kis-sorozatban gyártott gép- alkatrészek, szerszámok és készülékek, valamint célgépek tervezésére és gyártására szakosodott Solidsteel Kft. ügyvezető igazgatója és Bolvári Dániel, a Ciruskate Kft gördeszka manufaktúra tulajdonosa vehette át. 

A Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalás Díjat a Vackoló Közhasznú Állatvédő Egyesületnek ítélték oda. A szervezet az elmúlt 13 évben több száz hontalan kutyát juttatott otthonhoz, kitartó munkával pedig állatmenhelyet hoztak létre, ami térségünk jelenleg legmagasabb létszámú állatotthona.

A Megyei Prima Díjat Magyar Zeneművészet kategóriában az Orlando Énekegyüttes vehette át. Az együttes Veszprémben alakult 2000-ben Vikman Pál művészeti vezetésével. Az együttes kifejezetten a régizene művelésére, előadására, a vokális polifónia minél szélesebb körben való megismertetésére jött létre. Az együttes 2016-ban kibővült, jelenleg 16 tagja van. Az Orlando repertoárján elsősorban egyházi művek szerepelnek. Az együttes talán legnagyobb hagyományú koncertsorozata az Adventi és a Nagyheti Zenés Áhitatok sorozata volt. Amellett, hogy az együttes rendszeresen szolgál Veszprémben és környékén egyházi ünnepeken, évről-évre önálló koncertekkel is jelentkezik. A 2013-tól megrendezett Veszprémi Régizenei Napoknak kezdetektől résztvevője, 2019-től főszervezője.

A Magyar Képzőművészet kategória díjazottja Halmos Ferenc. 1956-ban Pécsett született. A Veszprémi Vegyipari Egyetemen szerezett diplomát, majd Kutató-fejlesztő-tervező szakmérnöki képesítést. 1978 óta foglalkozik kerámiával. 1989-től 3 éven keresztül kerámiatechnológiát tanított az Iparművészeti Főiskolán, ez évtől dolgozik önálló keramikusként. Részt vett számos műemlék középület kerámia díszeinek felújításában. Ilyenek Veszprémben a Katolikus Iskola és a Polgármesteri Hivatal. 1993-ban tagja lett a Veszprémi Művész Céhnek, majd 1996-ban nyert felvételt a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületébe.

Magyar Tudomány kategóriában prof. dr. Abonyi János vehette át az elismerést. Abonyi János Szombathelyen született 1974-ben. A Pannon Egyetemen szerzett vegyészmérnöki oklevelet, majd PhD fokozatot. A Magyar Tudományos Akadémia doktora címet 2011-ben nyerte el. Jelenleg a Pannon Egyetem egyetemi tanára, a Mérnöki Kar dékánhelyettese, Lendület kutatócsoport vezetője. Kutatási területe az irányítástechnika, az adatbányászat, a számítási intelligencia mérnöki alkalmazásai, a minőségügy, a folyamatmenedzsment és a hálózattudomány területére sorolható kérdésekkel foglalkozik. 2017-ben a Magyar Tudományos Akadémia nagy presztízsű Lendület pályázatán ötéves időtartamra kutatócsoport létrehozására nyert lehetőséget. Csoportja valóban óriási lendülettel végzi a munkát, havonta publikálva értékes tudományos eredményeket a nemzetközi szakfolyóiratokban. Abonyi János mintegy 300 publikáció, köztük három könyv szerzője. Munkáit eddig 4500-szor idézték. A vezetésével fejlesztett programcsomagnak több mint 15 ezer regisztrált felhasználója van. Abonyi János nemcsak kutatóként, hanem tanszék- és intézetvezetőként is bizonyította kiváló szervezőkészségét.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. ma 12:20 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. ma 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. tegnap 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.