Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A vászolyi Balaton sajt lett a nemzet legjobb sajtja

2019. november 3. 13:39 // Forrás: balaton.hu
A győztes részt vehet a sajtok Bocuse d’Or-jának tartott Mondial du Fromage elnevezésű világversenyen is - írja a balaton.hu

2019 októberében tartották Budapesten a második SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválja rendezvényt, ahol összesen a világ 25 országából vettek részt sajttermelők legkiválóbb termékeikkel. Tíz tonna sajt bemutatója, többezer sajtrajongó találkozója és egy 168 kilós trappista felvonultatása mellett az eseményen ismét megrendezték a Nemzet Sajtja versenyt is. 

A zsűrizést két nemzetközi szaktekintély végezte - írja a balaton.hu. A zsűri egyik tagja Dennis Halle volt, a francia sajtgyártás és termékfejlesztés egyik ikonikus, máig aktívan dolgozó alakja. Kiemelt érdeme van több sajtfajta kifejlesztésében, megalkotásában. Jelenleg az egyik legnagyobb sajtgyártó cég minőségbiztosítási vezetője. Az angol származású zsűritag, Ross Capes családja 1934 óta foglalkozik kézműves sajtok készítésével, és most is az eredeti receptúrák alapján dolgoznak, hagyományos technológiával. A brit sajtipar fontos segítője és képviselője, több brit termék köszönheti neki nemzetközi megjelenését. Szinte minden pozícióban kipróbálta magát az iparágban, több nemzetközi sajtverseny aktív bírálója, a sajtértékelők szövetségének tagja.

A Nemzet Sajtja címet a Reményik Kálmán – Vászolyi Sajtmanufaktúra által készített Balaton sajt nyerte, mely zárt tésztájú, 3 hónapos érlelésű sajt. Ezzel lehetőséget kap, hogy részt vegyen a sajtok Bocuse d’Or-ján, Mondual du Fromage elnevezésű világversenyen.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.